Kristoffer Larsen
Kristoffer Larsen

Branns unggutter torpederte Rekdals håp om poeng i VIF-comebacket

Fredrik Haugen og Kristoffer Larsen scoret to av Branns mål i 3-1-seieren mot Vålerenga.

Brann-Vålerenga 3-1

Brann Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerenga er av flere eksperter tippet som et av topplagene denne sesongen, men i prestisjeoppgjøret mot Brann lørdag kveld måtte Kjetil Rekdals nykomponerte mannskap gå av banen uten poeng.

For scoringer i hver sin omgang av Fredrik Haugen (20) og Kristoffer Larsen (21), samt en velplassert heading fra innbytter Fredrik Nordkvelle, ga de drøyt 12.000 tilskuerne anledning til å juble på en kald marskveld i Bergen.

Se sammendrag i videovinduet øverst.

Scoret på corner
Haugen sendte Brann i føringen da han under kraftig press styrte en corner fra Erik Huseklepp i nettmaskene etter 12 minutter.

Bare to minutter etter pause var det klart for Branns andre da Larsen på resolutt vis klinket en retur i nettet bak Gudmund Kongshavn.

Kvarteret før slutt punkterte Nordkvelle så kampen da han headet et innlegg signert Larsen i mål forbi en sjanseløs Vålerenga-keeper.

Bli med inn i Brann-garderoben etter seieren:

704427

Styrketrening har gitt resultater
– Vi har jobbet hardt i vinter. Det var deilig å få lønn for alt strevet, sier Kristoffer Larsen til TV 2 Sporten.

Larsen gir kampens første målscorer, ett år yngre Fredrik Haugen, honnør for måten han har spilt seg til fast plass på Brann-laget.

– Jeg vet at han har dette inne. Jeg har spilt med ham lenge. Det er veldig deilig å se ham få det ut, sier Larsen.

Duoen har tatt grep i vinter og lagt på seg noen kilo muskler for å kunne takle overgangen til Tippeligaen bedre. Det har gitt merkbare resultater.

– Jeg har trent mye styrke og løping for å ta den fysiske delen bedre. Det har egentlig vært det med oss to, sier Haugen og peker på Larsen.

– Vi har hatt teknikken inne, men måtte bli bedre på det fysiske. Jeg synes dette viser at vi har tatt steget. Han har et teknisk repertoar høyt der oppe. Når han løper og kriger som han gjør nå, er det fantastisk, sier Haugen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Haugen og Larsen

Børven sløste - og scoret
Gjestene hadde sine sjanser til å få med seg et resultat fra byen mellom de syv fjell. I første omgang misbrukte Vålerenga-spiss Torgeir Børven – som scoret ni ganger på åtte kamper i sesongoppkjøringen – to store muligheter til henholdsvis å sende laget sitt i ledelsen og sørge for utligning.

– Spillemessig synes jeg vi gjør en sterk førsteomgang. Vi har mye ball, vi trykker Brann bakover og klarer å skape sjanser som Torgeir (Børven) hadde scoret på i blinde i vinter, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Rekdal
TV 2 Play: Se intervju med Rune Skarsfjord

Men Øystese-karen skulle få scoringen han og Vålerenga hadde jaktet på så lenge da han minutter etter Nordkvelle-målet fikk vendt opp på 20 meter. Skuddet vinklet han med kirurgisk presisjon opp i motsatt kryss.

– Det er typisk å score på en sånn og bomme på de andre. Men det er godt å få den første scoringen, så er den ute av verden, sier Torgeir Børven til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Børven

Mot slutten ga Vålerenga alt for en ny redusering, men Brann-laget lå kompakt og strukturert i lagets nye 4-4-2-formasjon. Og da heller ikke Brann lyktes på et par kontringssjanser idet kampen rundet 90 minutter, endte det 3-1 i Kjetil Rekdals og Mostafa Abdellaoues comeback i klubben.

– Sjansemessig tror jeg det var ganske jevnt. Vi blir hardt straffet for noen feil vi gjør, og så brenner vi noen enormt store sjanser i tillegg. Da kommer vi veldig skjevt ut av det, analyserer Kjetil Rekdal.

Les også: Brann hisset til krig før møtet med Vålerenga

Lagene:

Brann (4-4-2): Leciejewski - Sævarsson, Jonsson, Korcsmár, Demir - Askar, Haugen, Sokolowski, Larsen - Pusic, Huseklepp.

Vålerenga (4-4-1-1): Kongshavn - Solli, Muri, González, Thomassen - Anene, Grindheim, Ogude, Holm - Mos - Børven.