Val di Fiemme, Italia 20130226. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Val di Fiemme, Italia 20130226. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Johaug jakter bestefarklem fra Kong Harald: – Jeg skal gå for den i morgen

Therese Johaug gleder seg til tremila i Kollen, men tror det blir vanskelig å gjenskape bragden fra VM i 2011.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Therese Johaug imponerte igjen da hun gikk inn til to gull, ett sølv og en bronse under årets VM i Val di Fiemme. Men etter den sterke seieren på 10-kilometeren i fri teknikk innrømmet 24-åringen at hun savnet en ting på medaljeseremonien, nemlig en klem fra selveste Kong Harald.

- Kong Harald, jeg savnet deg på tribunen. Det er ikke det samme når jeg ikke får den gode bestefarklemmen som jeg fikk av deg i Holmenkollen, sa Johaug.

Jakter bestefarklem
For da dalsbygdingen gikk inn til VM-gull på tremila i Oslo var Kong Harald på plass for å gratulere Johaug i Holmenkollen. Søndag håper Johaug at hun igjen får en bestefarklem når langrennsjentene skal gå tremil i fri teknikk.

- Jeg skal gå for den i morgen, flirer Johaug til tv2.no.

Les også: Johaugs hilsen til Kong Harald: – Jeg savnet bestefarklemmen din

Revansjesugen Johaug
Søndag går langrennsjentene for første gang tremil i friteknikk i Holmenkollen siden det minneverdige verdensmesterskapet i 2011. Den gang var de Johaug som dro det lengste strået i kamp mot Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk. Men å gjennskape den bragden tror Johaug blir vanskelig.

- Det skal mye til for å gjenskape den samme opplevelsen og følelsen. Det var veldig spesielt med tanke på at det var VM, 120.000 rundt i løypa, sol og blå himmel. Men jeg krysser fingrene for at det blir finvær i morgen – det gjør veldig mye på stemningen, sier Johaug.

Etter VM i Val di Fiemme har det gått litt tråere for 24-åringen. I forrige helgs verdenscuprenn i Lahti ble havnet hun på fjerdeplass bak trioen Kowalczyk, Bjørgen og Weng. Nå håper hun å gjenerobre toppen av pallen i Holmenkollen.

- Er du revansjesugen?

- Ja, selvsagt er jeg det. I fjor stakk jo Marit av med seieren, mens jeg tok den for to år siden. Så jeg har jo veldig lyst til å klatre øverst på pallen igjen her i Kollen.

Gleder seg til å gå i Kollen
Billettsalget til rennene i Holmenkollen har gått unna i år, og det er igjen ventet å bli en folkefest i Oslo. Det motiverer Johaug.

- Det er bestandig noe spesielt å gå på hjemmebane og gå i løypene her med så mye publikum. Det er noe jeg virkelig ser frem til, sier Johaug, og får støtte av landslagstrener Egil Kristiansen.

- Å gå i Kollen er noe av det største en gjør i løpet av året. Det gjør noe med motivasjonen på tampen å gå her i Kollen, sier Kristiansen til tv2.no.

Les også: Therese Johaug om dominansen til Kowalczyk og Bjørgen: – På tide å slå de kjerringene

Fremdeles usikkert om Bjørgen går
Marit Bjørgen sliter fremdeles med sykdom etter rennene i Lahti, og landslagstrener Kristiansen sier til tv2.no at en avgjørelse om Rognes-jenta stiller til start på tremila søndag ennå ikke er tatt.

- Hun var litt bedre i dag, men avgjørelsen må vi kanskje drøye til i morgen. Kanskje tar vi den i dag, men i verste fall så tar vi avgjørelsen i morgen tidlig, sier Kristiansen til tv2.no.

Les også: Løypesjefen beklager etter Wengs feilkjøring

Bjørgen var lørdag gjennom en treningsøkt, men ingenting er sikkert.

- I går hadde hun ikke gått skirenn. I dag hadde det blitt en vurdering om hun skulle gått. Det er i alle fall bedring, så vi får se det an til i morgen, sier Kristiansen.

- Hadde hun gått om det hadde vært løp i dag?

- Det er jeg usikker på.

- Johaug og Weng kan vinne
Dersom Bjørgen ikke blir å finne på start, er det likevel store sjanser for at de norske vil være med i toppen og utfordre råsterke Kowalczyk om seieren. Av Norges største favoritter er naturligvis Johaug og Heidi Weng.

- De har absolutt mulighet til å gjøre det veldig bra begge to. Jeg tror spesielt Therese er veldig revansjesugen i og med at hun kanskje var litt småsyk etter Lahti. Hun var kanskje ikke helt i hundre i Lahti, så hun er veldig sugen på å gå fort her i morgen, sier Kristiansen.