Ådne Søndrål, Ole Einar Bjørndalen og Johan Olav Koss
Ådne Søndrål, Ole Einar Bjørndalen og Johan Olav Koss

Bjørndalen kan bli Norges neste IOC-medlem: – Han er veldig motivert

Norges Idrettsforbund kommer til å fremme skiskytteren Ole Einar Bjørndalen (39) som norsk kandidat til utøverkomiteen i Den internasjonale olympiske komité.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Bergen (TV 2): Det bekrefter generalsekretær i Norges Idrettsforbund Inge Andersen overfor TV 2 Sporten.

Posisjonen regnes som et stort steg på veien mot en permanent stilling innenfor det mektige OL-organet.

– Idrettsstyret har enstemming vedtatt Ole Einar Bjørndalen som kandidat. Dette er forslaget vi i styret har fått fra utøverkomiteen i Norges Idrettsforbund. Det forslaget har vi ingen problemer med å støtte, sier Inge Andersen til TV 2 Sporten.

Kan bli OL-topp
Det er utøverkomiteen i Norge, hvor blant andre Karoline Dyhre Breivang og Eirik Verås Larsen sitter, som har innstilt Bjørndalen som utøvernes egen kandidat til komiteen.

Blir Bjørndalen valgt inn i utøverkomiteen, er perioden automatisk på fire år. I tillegg får han også muligheten til å bli valgt inn som medlem i Den internasjonale olympiske komité.

Inge Andersen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

– Ole Einar representerer en stor vinteridrett og har vunnet 50 internasjonale medaljer. Han er et stort navn i utlandet, og vil få mange stemmer i et valg, sier Andersen.

Tidligere har store navn som Johann Olav Koss og Ådne Søndrål sittet i utøverkomiteen. Begge ble senere valgt inn som medlemmer også i IOC.

– Vi anser de mulighetene som gode. Ikke alle blir automatisk medlemmer, men ettersom bare to medlemmer skal inn, oppfatter vi mulighetene som store. Ole Einar er veldig motivert for dette. Han ønsker å bli valgt inn for å kjempe for utøvernes ve og vel, sier Andersen.

Bjørndalen kan sitte i utøverkomiteen i opptil åtte år, med utsikter til å bli IOC-medlem.

Ole-Einar-Bjørndalen