Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Kona klarte forleden å «parkere» bilen vår mot en stolpe i garasjen. Utrolig nok ble det ikke noen bulker, men det ble stygge striper i lakken både på dør og bakskjerm. Selve skrapingen kjennes ganske dyp ut.

Jeg var innom et lakkverksted i går og ba dem se kjapt på det og gi meg en pris. Hva tror du de skulle ha? Jo, « i underkant av 10.000 kroner»! Det er altså bare for lakkjobben. Da lurer jeg på om dette er noe jeg kan gjøre selv? Enten forsiktig flekklakkere (bør vel bruke sprøyte?) eller om det finnes noe middel man kan bruke som har samme farge som lakken, jeg mener jeg har lest om noe sånt. Setter stor pris på om du kan gi meg en tilbakemelding!

Vennlig hilsen Hans Ole.

Benny svarer:

Så det var kona som gjorde det, ja ..?

Kom bare til å tenke på en episode jeg opplevde for noen år siden da jeg jobbet på et karosseriverksted i Bærum.

Jeg så på lørdag en kar som kjørte borti en søyle i et parkeringshus. På mandag morgen dukket han opp og viste meg bilen, for å få time og pris. Jeg kjente igjen både bilen, skaden og ikke minst gubben selv – som så klart skyldte på kona ...

Jeg klarte ikke å dy meg, og konfronterte han med sannheten på det jeg trodde var en litt humoristisk måte. Han ble rød som en tomat, hoppet i bilen og dro av gårde og vi så ham aldri igjen. Ikke akkurat mitt aller stolteste øyeblikk som kundemottaker ...

Men til saken:

Er ripene dype, må de nok sparkles før lakkering. Slik sett høres den prisen du har fått oppgitt ganske gunstig ut for lakkering av både skjerm og dør – tross alt.

Har du en fin og dyr bil og ønsker et godt resultat vil jeg ikke anbefale å gå løs på dette selv. I alle fall ikke med sprayboks. Jeg kan da nesten love deg et tragisk resultat. Den lakken er for tynn og siger veldig lett, i tillegg til at du får "støvete" (ser ut som matte) overganger.

Da er det bedre med en lakkstift – av den typen med en liten pensel oppi. Er du stø på hånden og litt nøye så kan dette bli brukbart – man aldri fullgodt. Vent uansett til det blir varmere i været om du ikke har et egnet sted å stå.

Det finnes diverse "lurium" å få kjøpt. Husker jeg var med TV 2 Hjelper deg for noen år siden og testet en såkalt mirakelpenn. Tragiske greier. Sprittusj funket bedre ...

Les mer om mirakelpennen her:

Altså: Skal du ha et pent resultat er nok lakkering det beste.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med et firma som driver med bare flekk-lakkering av småskader. Det har dukket opp noen slike de siste årene og de kan lakkere / flekke ut småskader nesten uten at det synes - og er en god del billigere enn konkurrentene også.

Om skaden din ikke er for stor vil jeg tro at dette kan være et godt alternativ for deg.

Lykke til!

Les også: Ny farge på bilen – det blir fort veldig dyrt

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Her er Brooms egen seksjon for kjøp og salg av bil

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: