Det er fem år siden fem år siden 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London.

Medstudenten Farouk Abdulhak som bodde i leilighetskomplekset der hun ble funnet, flyktet kort tid etter til hjemlandet Jemen. Der har han de siste fem årene levd under beskyttelse av milliardærfaren.

LES OGSÅ: Martines far: – Før eller siden får vi rettferdighet

Det er blitt lagt press på familien Abdulhak om å utlevere den mistenkte, men ingen har så langt lyktes. Men torsdag skriver den britiske avisen The London Evening Standard om et møte mellom den britiske utenriksministeren William Hague og den jemenittiske utenriksministeren forrige uke.

Hague skal ha tatt initiativ overfor Abu Bakr al-Qibri, etter at det nylig ble kjent at etterforskere fra Scotland Yard har vært i samtaler med Farouk Abdulhaks advokater i London.

– Jeg setter veldig pris på at britiske myndigheter viser et så stort engasjement i denne saken, sier Martines far, Odd Petter Magnussen, til TV 2.

Les alt om drapet her.

Han mener samtalene gir håp om en snarlig løsning.

– Men vi får se hva det fører til. Det er klart man har en iboende skepsis etter flere forsøk på dialog de siste årene. Jeg vet at disse samtalene er et resultat av et initiativ som den mistenktes far har tatt overfor Oslosenteret. Så det er tydelig at han selv har et behov for fremgang, og det innebærer en helt ny situasjon, sier han.

LES OGSÅ: Hemmelige møter i Martine-drapssaken

Odd Petter Magnussen sammen med datteren Martine Vik Magnussen. (Foto: Privat)