Eliteserien 2012. Moldes manager Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Aalesunds trener Kjetil Rekdal (t.h.) venter på å bli intervjuet av Tv2 før eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld, som Molde vant 1 0. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Eliteserien 2012. Moldes manager Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Aalesunds trener Kjetil Rekdal (t.h.) venter på å bli intervjuet av Tv2 før eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld, som Molde vant 1 0. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Slik ser du Tippeligaen på TV 2

Få oversikt over hva vi sender av norsk fotball i 2013.

Se seriepremieren Viking-Molde direkte på TV 2 Zebra fredag fra kl. 19.00.

Tippeligaen lever i beste velgående på TV 2 – også denne sesongen.

TV 2 Sporten leverer i 2013 to utvalgte kamper fra hver Tippeliga-runde, tre timer FotballXtra, høydepunkter i Fotballkveld, én Adeccoliga-kamp pr runde, programmet Matchball og Norges hjemmelandskamper.

De to TV 2-sendte Tippeliga-kampene er også tilgjengelig på nett og mobil, via Sumo og våre apper for Android og iOS (iPhone, iPad).

– Det er en innholdsrik og inspirerende portefølje som uten unntak går på gratiskanaler. Det betyr at vi fortsatt er den klart viktigste avsenderen av norsk fotball også i årene som kommer. Vi er fotballkanalen for folk flest. De aller fleste vil gjennom den menyen vi kan tilby få tilfredsstilt sitt behov, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til tv2.no.

Sjekk hele kampoppsettet på altomfotball.no

Målfest på nett
På nett lever Tippeligaen døgnet rundt. tv2.no gir deg alle målene fra hver Tippeliga- og Adecco-runde – fra én time etter kampslutt. Hos oss er det ingen krav om verken betaling eller registrering.

Alle målene og alle episodene fra Tippeliga-runden ser igjen og igjen på våre plattformer i hele 2013.

– I sum understreker dette at TV 2 Sporten satser videre på norsk fotball. Vi representerer kontinuiteten i formidlingen av vår hjemlige liga. Vi er stolte over det vi har leverte siden den første milliardavtalen i 2006 og lover å bli enda bedre, sier Jansen Hagen.

Kickstarter sesongen
TV 2 Sporten har overtatt fredagskampen i Tippeligaen og sender her fra 18.30 på TV 2 Zebra med studio på arena.

Søndag starter det tradisjonsrike FotballXtra med Davy Wathne & co klokken 17.00 på TV 2 Zebra. Ekspertpanelet følger runden i Tippeligaen og Adeccoliga, krydret med intervjuer, reportasjer og internasjonal fotball. Daniel Nannskog, Mini, Ole Martin Årst og Petter Myhre er blant de mange profilene som skal servere FotballXtra denne sesongen.

Det blir tre timer med kunnskap, lidenskap og en uunngåelig dose galskap. Klokken 22.45 er Julie Strømsvåg og Freddy dos Santos på plass med Fotballkveld på TV 2 med alle høydepunktene fra dagens kamper i inn- og utland.

Mandag er det duket for Adeccoliga på TV 2 Zebra fra 18.30, etterfulgt av Erik Thorstvedt med det populære skråblikk-programmet Matchball.

Hva er nytt fra TV 2 Sporten denne sesongen?

– Vi skal ha de beste kampproduksjonene og tar innovativ teknologi i bruk for å sikre seerne en optimal opplevelse. Det skal ikke være tvil om at det er TV 2 som er avsender. Ole Martin Årst, Fredrik Strømstad, Raymond Kvisvik og Siri Nordby supplerer et allerede råsterkt ekspertkorps. I tillegg skal vi alltid være de beste historiefortellerne fra norsk fotball. Det betyr at vi fortsetter jakten på hverdagsheltene på grasrotplan – samtidig som vi skal levere innsidedokumentaren Vi er Vålerenga på Kjetil Rekdals oppvåking av Oslo-klubben og Freddy dos Santos skal teste hvor det er kuleste å være spiller i Tippeligaen. Vi skal være tett på topp og bredde, og gi seerne det lille, store ekstra hver gang, understreker Jansen Hagen.

Hvor viktig er norsk fotball for TV 2?

Svært viktig. Vi er så priviligerte at vi har rettigheter til Tour de France, Premier League, FA-cup og de to neste OL, men vi har alltid plass i hjertet til norsk fotball. Tippeligaen er vår liga. Her forventer seerne det beste og det skal de få. Vi er minst like dedikert som tidligere i å formidle norsk fotball på beste vis. Uansett hva som skjer på bakrommet i norsk toppfotball er vår kontrakt med seerne. De skal få stole på at TV 2 Sporten leverer varene også i år, sier sportsredaktøren.

Vegard Jansen Hagen (Foto: Håvard Solem/TV 2)
Vegard Jansen Hagen (Foto: Håvard Solem/TV 2)

Slik sendes den første Tippeliga-runden:
Fredag: Kl. 19.00: Viking – Molde på TV 2 Zebra
Søndag: Kl. 19.00: Odd Grenland – Rosenborg på TV 2

Kampene kan du også se på nett og mobil

De resterende seks kampene fra hver runde sendes på CMore.

Sjekk hele kampoppsettet på altomfotball.no