Kristofer Hæstad
Kristofer Hæstad

Hæstad vrakes som Vålerenga-kaptein

VIF-spilleren som bærer kapteinsbindet i generalprøven mot Hamburg tirsdag, blir årets sjef på banen for Oslo-klubben.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Kjetil Rekdal har latt åtte forskjellige spillere få prøve seg i kapteinsrollen i vinterens treningskamper, og har fortsatt ikke bestemt seg for hvem som får det ærefulle oppdraget i 2013.

– Avgjørelsen blir tatt i kveld, når jeg kommer tilbake til Hamburg. Eller i morgen tidlig. Vi har diskutert oss ned til to stykker. I morgen skal vi spille den siste kampen før seriestart, og da vil kapteinsbindet være på den kapteinen vi velger i år, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Det betyr at Kristofer Hæstad, som har vært VIF-kaptein de tre siste sesongene, ikke får bindet rundt armen i jubileumsåret. Han er skadet hjemme i Norge og uaktuell i generalprøven tirsdag.

– Skal han (Hæstad) forlate oss han da? Ja, altså, du trekker dine konklusjoner. Skader vil alltid kunne gjøre at vedkommende ikke bærer kapteinsbindet. Nå er han uaktuell til kampen i helga, så da vil det være en annen som bærer det, sier Rekdal under årets kick off for toppfotballen på Ullevaal stadion.

– Hvem er de to kandidatene?

– Det forteller jeg ikke til deg før jeg har snakket med spillerne og forklart det til dem.

Les også: Kritisk til tidlig seriestart: – Publikum vil ikke sitte på en snøhaug

Kaptein i cupfinalen
Etter det TV 2 Sporten får opplyst er André Muri og Daniel Fredheim Holm hete kandidater til å ta over for Hæstad. Christian Grindheim er også en naturlig leder i Rekdals mannskap, men er nå kun på lån fra FC København ut juni.

Fredheim Holm var kaptein for Vålerenga i cupfinalen høsten 2008, og fikk oppdraget også den påfølgende sesongen før han dro til Aalborg. Da ble midtstopper Muri valgt som ny kaptein.

– Det er ikke tatt en avgjørelse på det ennå. Laget er på treningsleir nede i Hamburg, jeg er hjemme med skade og trener på egen hånd for å komme tilbake i god fysisk form, sier Hæstad til TV 2 Sporten.

– Hvor viktig er det for deg å være kaptein?

– Det er ikke så veldig viktig. Jeg synes det har vært en stor ære å være kaptein for VIF i de tre årene som har vært, og hvis den nye treneren velger å bruke noen andre, har jeg full forståelse for det.

– Ingen sure miner?

– Nei, absolutt ikke. Jeg får bare backe opp den som eventuelt blir ny kaptein, så får vi satse på at han gjør en bra jobb, sier Hæstad som uansett vil tilhøre ledergruppen i VIF gjennom sin posisjon i spillerutvalget.

Les også: Sjekk publikumsnedgangen i din klubb: – Risikerer å ta grep som gjør ting verre

Møter Hamburgs nest beste
Vålerenga kom frem til Hamburg søndag, men fikk ikke trent som planlagt da de ble møtt av 20 centimeter nysnø. Rekdal, som dro til Oslo mandag og tilbake på Tyskland seinere på kvelden, håper tirsdagens generalprøve mot Hamburg kan spilles på gress.

– Ja, hvis ikke det skjer noe spesielt i løpet av natten. Og vi har bestemt oss for at denne turen er positiv uansett. Det blir ikke førstelaget til Hamburg vi møter, men spiller fra 12 til 20 i Bundesliga-stallen holder høyt nivå, så det blir en fin greie for oss, sier Rekdal.