brian mcdermott (Foto: Peter Byrne)
brian mcdermott (Foto: Peter Byrne)

Brian McDermott fikk sparken i Reading

Bunnlaget kvitter seg med manageren.

Brian McDermott er ferdig som Reading-manager, det bekrefter klubben på sine nettsider.

– Eier Anton Zingarevich ønsker å takke Brian for den suksessen han har hatt siden han tok over som manager i desember 2009. Brian sørget for opprykk til Premier League forrige sesong, og det var kun for andre gang i klubbens historie. Men slik situasjonen er nå, følte eier Anton Zingarevich at det var nødvendig med en forandring, heter det i meldingen.

– Panikken har entret Madejski
Reading ligger nest sist i Premier League, og tapte 1-2 i den viktige bunnkampen hjemme mot Aston Villa lørdag.

– Jakten på McDermotts erstatter vil begynne umiddelbart, og håpet er at en ny manager vil være på plass så snart som mulig for å lede an i kampen mot et mulig nedrykk, skriver klubben.

TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad var overrasket da han fikk høre nyheten.

– Jeg tror det er panikken som har entret portene på Madejski. For dette er panikk, rett og slett, sier Wikestad til tv2.no.

Les også: Ferdinand kan bli straffet etter Torres-dytt
Les også: Sjekk ut hvilket lag som er verdens beste klubblag

Tror ikke Reading berger plassen
Wikestad drar frem den svake formen Reading har hatt de siste månedene. Fire strake tap i Premier League har sendt klubben ned på delt sisteplass, en nedgang som begynte etter at 51-åringen ble kåret til månedens manager i januar.

FERDIG: Brian McDermott fikk spraken i Reading mandag. (Foto: Martin Rickett)
FERDIG: Brian McDermott fikk spraken i Reading mandag. (Foto: Martin Rickett)

– Jeg mener at det ikke er riktig. Noen ganger kan man forstå sparking av managere veldig godt, men denne synes jeg er litt merkelig. For meg virker dette som panikk fordi klubben føler nok at de må berge plassen, sier Wikestad.

– De har en veldig dårlig trend og de har et tøft kampprogram. Men de har ikke underprestert ut fra det man kunne forvente med den stallen de har. Det er ekstremt tynt, men det er kanskje manageren sin skyld at han ikke har hentet de riktige spillerne.

– Kan forlate Madejski med hevet hode
Wikestad er usikker på hvem som er den riktige mannen for å ta over roret på Madejski. Han mistenker likevel at det ikke er en attraktiv jobb å overta.

– Det blir jo mest sannsynlig nedrykk. Reading har blant de svakeste stallene i Premier League, samtidig som de har brukt mye penger på dyre spillere, sier Wikestad, som skryter av det McDermott har utrettet i Reading.

– Han har gjort en god jobb. Han førte klubben til play off-finale og direkte opprykk året etter. McDermott kan absolutt forlate Madejski med hevet hode.

Hva mener du om sparkingen av McDermott? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!