Per Aarhaug ble født i Kamerun i Afrika og har levd der mesteparten av livet. Hans foreldre var norske misjonærer. Per vokste opp tett på naturen og ble tidlig glad i alt som lever - dyr, planter og folk.

Som ung reiste Per til Norge for å studere medisin. Da han kom tilbake til Kamerun, ble han sjokkert over det som møtte ham. Krypskyting, overbeite, avskoging og rovdrift på naturressurser var på vei til å ødelegge landet.

Per bestemte seg for å prøve å slåss mot det som foregår og startet sitt livs kamp - kampen for å redde naturen slik han kjente den fra barndommen.

Per har viet livet til denne kampen, og har startet en organisasjon sammen med likesinnede. De engasjerer seg i alt fra mindre oppdrag lokalt i Kamerun, til større forskningsprosjekter i samarbeid med universiteter i Europa. Per er utdannet lege, men har også erfaring med veterinærmedisin.
 
I TV 2-serien «Doktor Per» blir vi gjennom åtte episoder kjent med noen deler av Pers arbeid i Kamerun. I første program kommer en fortvilet mann hjem til doktor Per. Han kommer fra en landsby der de har fått et alvorlig problem. En kjempestor slange forsyner seg av husdyrene deres, og nå er mannen redd slangen vil ta et menneske.

I landsbyen er de redd slangen. I følge deres tro, har pytonslangene magiske evner. Per har håndtert slanger hele livet, og bestemmer seg for å prøve å finne slangen. Kanskje kan den flyttes til et bedre sted? Det viser seg at det ikke bare er snakk om én slange, og det ender blodig for doktor Per.
 

Premiere: fredag 5. april
Sendes: på TV 2 fredager kl. 19
Antall program: 8
Sjanger: dokumentarserie
Repriser: foreløpig ikke satt opp