SolskjærWeb (Foto: Nesvold, Jon Olav)
SolskjærWeb (Foto: Nesvold, Jon Olav)

Kritisk til tidlig seriestart: – Publikum vil ikke sitte på en snøhaug

Ole Gunnar Solskjær sier hans Molde er klar til seriestart i helgen, men at han skulle ønske seriestarten var seinere.

I år er det rekordtidlig seriestart i Tippeligaen. Allerede på fredag braker det løs med Viking mot Molde på Viking Stadion. Kampen ser du på TV 2 Zebra og TV 2 SUMO.

Flere av Tippeliga-klubben har uttrykket misnøye med den tidlige seriestarten. Mandag møttes spillere og trene i Oslo til kickoff for Tippeligaen. TV 2 samlet Ole Gunnar Solskjær, Ronny Deila, Per Joar Hansen og Jan Jönsson til debatt.

– Må sitte på en snøhaug
Der delte Solskjær sine tanker om den tidlige Tippeliga-starten.

Les også: Sjekk publikumsnedgangen i din klubb: – Risikerer å ta grep som gjør ting verre

– Det handler om hele rammen rundt starten. Det er ikke kjekt når publikum må sitte på en snøhaug. Jeg ser poenget med at forbundet vil ha spillere i form til landskampen, men da burde man legge alle kampene den første runden til stadioner hvor det er kunstgress, sier Solskjær.

Molde-treneren får støtte av Ronny Deila. Etter Tippeliga-starten til helgen, vil den norske serien ta en pause på to uker på grunn av landskampen mot Albania den 22. mars.

– Hadde vi startet serien 2. påskedag hadde alle vært helt klar. Nå føles det litt som en kamp før alvoret starter. Men jeg forholder meg til det som er satt opp, forteller Deila.

– Må måle oss mot Europa
Rosenborgs nye trener, Per Joar Hansen, synes det er helt greit at serien sparkes i gang tidlig i mars.

– I min verden må norsk fotball konkurrere og måle seg mot Europa. Personlig synes jeg det er fint at vi starter i en fase samtidig med resten av Europa. Dette er noe som supporterne må bli vant med, sier Hansen.

– Det er bra for landslaget og klubbene. Samtidig burde man lagt de første kampene til de banene som er best i starten av sesongen, fortsetter han.

Se hele debatten her:

703295