Fotballfrokost
Fotballfrokost

Neville har intervjuet Giggs: – Disse kampene fikk Giggs til å vurdere å legge opp

Se søndagens fotballfrokost med Jørn Sundby

Det er flere storkamper på tapetet søndag. Liverpool tar imot Tottenham hjemme på Anfield, mens det er duket for storoppgjør i FA-cupen mellom Manchester United og Chelsea på Old Trafford.

I forkant av kampen på «drømmenes teater» har Daily Mail gjort et stort intervju med United-veteran Ryan Giggs, som nå har rundet 1000 kamper for klubben. Intervjuet i den engelske avisen er gjort av tidligere lagkompis og nåværende SkySports-ekspert Gary Neville.

– Giggs sier at da han var 17 år tok det bare to dager å bli fullt restituert etter 90 minutter. Nå trenger han i alle fall fem dager for å være «fit for fight». Det er helt umulig for ham å spille to kamper i uken. Det var da han rundet 30 år at han merket da det begynte å tære på kroppen, sier TV 2s fotballkommentator Jørn Sundby i sin avisgjennomgang.

Giggs har bestemt seg for å ta enda en sesong for United før det trolig er slutt på karrieren. I samme intervju forteller også Neville om øyeblikket da han forstod at det var på tide å legge skoene på hyllen.

– Første nyttårsdag på The Hawthorns mot West Bromwich da han ble herjet med i 45 minutter, han burde også blitt utvist. Da skjønte Gary Neville at det var slutt, sier Sundby.

– Giggs nevner at han har hatt noen sånne kamper allerede. Han nevner en kamp mot Tottenham, også mot Cluj i Mesterligaen der han var fryktelig. Han sier at han pleier å komme i form rundt jul og at han ser positivt på en sesong til.

Les også: Thorstvedt spår PL-innspurten: Slik ender kampen om Mesterligaen
Les også: Nedrykksstriden tetner seg til etter at bunnlag vant

På Anfield må Liverpool bryte en barriere. Merseyside-klubben har ikke vunnet mot noen av de seks beste lagene på tabellen denne sesongen.

Duellen Luis Suárez mot Gareth Bale blir naturligvis fokusert på i forkant av kampen, men det blir også det faktum at Tottenham spilte kamp mot Inter på torsdag. Manager André Villas-Boas har fortalt spillerne at de må bli vant til å spille to kamper i uken dersom det skal bli spill i Mesterligaen neste sesong. Så får vi se hvem som trekker det lengste strået av uthvilte Liverpool-spillere og høytsvevende Spurs når kampen sparkes i gang kl.17.00.