Sochi (Foto: Eeg, Jon/NTB scanpix)
Sochi (Foto: Eeg, Jon/NTB scanpix)

Snøtrøbbel i Sotsji - Måtte sende tilbake snømaskiner

Høye temperaturer og snømangel byr på problemer for arrangørene av Sotsji-OL.

TV 2 Sporten (Sotsji): Det er glissent hva snø angår på flere OL-arenaer i Sotsji, under ett år før vinterlekene starter. Det har knapt vært minusgrader i vinter, og en spesialmaskin skulle vært et ess i ermet.

– Det er er viktig for Sotsji å kunne produsere snø i høye temperaturer også. Vi har en spesialmaskin som vi har testet allerede, og som dere kan få se, sa presidenten for organisasjonskomiteen til Sotsji 2014, Dmitrij Chernychenko, til TV 2 Sporten i desember.

Se reportasje i videovinduet øverst i artikkelen

Les også:TV 2s skiskytingsekspert krever endring av OL-løypene

Vi fikk se snømaskinene som kunne produsere snø i opp til 15 plussgrader under prøve-OL i hopp før jul. Men nå viser det seg at maskinene ikke er i nærheten av å produsere nok mengder, og de er sendt tilbake til produsenten i Finland for justeringer.

– De har da investert i dette nye maskineriet, og det vil vise seg om det fungerer slik man hadde håpet, sier IOC-medlem Gerhard Heiberg til TV 2 Sporten.

Spesialmaskinene koster 24 millioner kroner per stykk, mot normalt fem millioner for en vanlig en. Og russerne kjøpte seg likesågodt tre stykker.

– La oss nå se, og så får vi bedømme etterpå om det har vært en god investering, sier Heiberg.

Hvis ikke, er det bare en ting å gjøre.

– Vi ber om at været skal bli bedre! avslutter Chernychenko.