SLÅTT AV BROREN: Petter Northug ble slått av broren i sprintkvaliken i Lahti i morges.   (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
SLÅTT AV BROREN: Petter Northug ble slått av broren i sprintkvaliken i Lahti i morges. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
SLÅTT AV BROREN: Petter Northug ble slått av broren i sprintkvaliken i Lahti i morges.   (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
SLÅTT AV BROREN: Petter Northug ble slått av broren i sprintkvaliken i Lahti i morges. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Petter Northug slått av lillebror Thomas i prologen: – Huff, det er ikke bra

En småtrøtt Petter Northug gikk på en prestisjesmell i Lahti.

LAHTI (TV 2 Sporten): Etter å ha ankommet den finske skimetropolen sent i natt, måtte Petter Northug bite i det sure eplet mot lillebror Thomas. Etter 1,5 kilometer fristil i prologen, måtte Petter se seg slått av Thomas.

– Huff, det er ikke bra, smiler Northug, som selvsagt hadde en god (bort)forklaring på nederlaget.

LES OGSÅ: Johaug slått ut i Lahti

– Jeg kom til Lahti klokka to i natt, og fikk en tre-fire timer lang natts søvn. Jeg må våkne først, sier Northug.

Friplass
Thomas Northug var selvsagt mer fornøyd.

– Ja, det var bra det der, humrer han.

Lillebroren stiller til start i Lahti fordi han vant Skandinavisk cup sammenlagt, noe som gir ham friplass i verdenscupen fram til jul.

– Det var utrolig viktig for meg. Nå får jeg muligheten til å få matchet meg i skikkelige renn, ikke bare turrenn og andre ting som hadde vært alternativet, sier Thomas Northug til TV 2 Sporten.

Trondheim  20120203.
Fredag er sprintdagen under Norges Cup i Granåsen, Trondheim. Thomas Northug(bilde) endte på andreplass under fredagens sprint på Granåsen mens storbror  Petter Northug jr. ble slått ute i prologen og endte på 31plass.
Foto: Ned Alley / Scanpix (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Trondheim 20120203. Fredag er sprintdagen under Norges Cup i Granåsen, Trondheim. Thomas Northug(bilde) endte på andreplass under fredagens sprint på Granåsen mens storbror Petter Northug jr. ble slått ute i prologen og endte på 31plass. Foto: Ned Alley / Scanpix (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Pølsa slått ut
Det ble en ny skuffende dag i sprintløypa for Øystein "Pølsa" Pettersen. VM-reserven maktet ikke å ta seg videre fra prologen.

– Jeg føler at jeg går bra på ski, og går alt jeg kan. Likevel er jeg fire sekunder bak. Det er rett og slett ikke godt nok. Jeg blir nødt til å gå kraftig i meg selv etter sesongen å vurdere opplegget, sier Pettersen til TV 2 Sporten.

Men Pølsa var ikke alene om å skuffe. Verdensmester Nikita Kriukov ble ikke bedre enn nummer 70 i prologen.

Det ble exit for begge Northug-brødrene i kvartfinalen. Teknisk sett kom lillebror Northug foran storebror også der, siden Petter Northug endte sist i sitt heat.