INGEN ENGLEFJÆR:   Fjærene er helt sikkert fra fugler, så det hjelper ikke DNA teste dem, forklarer prinsesse Märtha Louise.  (Foto: TV 2)
INGEN ENGLEFJÆR: Fjærene er helt sikkert fra fugler, så det hjelper ikke DNA teste dem, forklarer prinsesse Märtha Louise. (Foto: TV 2)

Prinsesse Märtha: – Englefjærene er helt sikkert fra fugler

Prinsesse Märtha Louise innrømmer at englefjærene sannsynligvis ikke finnes.

Siden prinsesse Märtha Louise åpenlyst sa hun tror på engler har hun måtte tåle sterk kritikk. Lørdag var hun gjest i Nyhetsmorgen i TV 2, og her forteller hun at engletroen har hjulpet henne både fysisk og psykisk.

– Fra å være mye sliten har jeg funnet en måte å holde energinivået mitt oppe gjennom hele dagen, sier prinsessen.

Prinsesse Märtha Louise og engleskolemakker og forretningspartner, Elisabeth Nordeng, har for første gang tatt turen til Alternativmessen i Bergen. Med bøkene «Møt din skytsengel» og «Englenes hemmeligheter» har prinsessen og Nordeng fått stor medieoppmerksomhet.

LES OGSÅ: Engledronningen: – Jeg snakker med Märthas engler

Var helt utslitt

Fredag fortalte prinsessen de flere hundre fremmøtte at hun kunne bli sliten resten av dagen, av kun én times representasjon.

Fredag kveld var prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng på Alternativmessen i Grieghallen fredag kveld.  (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)
Fredag kveld var prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng på Alternativmessen i Grieghallen fredag kveld. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

– Jeg har alltid vært veldig sensitiv, og det å ta inn så mye informasjon fra andre mennesker hele tiden er for oss som er sensitive veldig slitsomt. Du har ikke noe filter, så du bare tar inn alt, forteller en åpenhjertig Märtha til TV 2.

Prinsessen forteller at hun helt siden hun var liten trodde alle hadde det slik som henne.

– Plutselig forstod jeg at sånn var det ikke, og det var veldig forvirrende.

LES OGSÅ: Prinsesse Märtha: – Jeg ble utslitt av å kjenne andres smerte

Møtte sin skytsengel

Det var det at hun tok innover seg det spirituelle, som forandret livet til prinsesse Märtha.

– Møte med skytsengelen var ikke et fysisk møte der det stod en kjempeengel med basunrøst foran med. Det var derimot helt stille. Men det var et møte der jeg ikke kunne si at dette ikke eksisterer lenger, for det hadde jeg prøvd lenge å si. Etter dette måtte jeg ta den delen av meg på alvor, forklarer hun.

Her takker Vær-Desta for brevet hun fikk av prinsessen da hun var rundt 12 år:

702848

– Fra å ta den spirituelle delen av meg på alvor begynte livet mitt å endre seg, og jeg begynte å lytte til hva som var riktig for meg, legger hun til.

Er det da frustrerende å tenke på at det ikke er mange som tror på dette?

– Nei! Det er jo ikke slik at vi har sannheten i det hele tatt. Vi har bare vært heldige og funnet noen spirituelle verktøy som har hjulpet oss enormt i livet. Fra å ta inn alle inntrykk til å nå holde energinivået gjennom hele dagen.

LES OGSÅ: Prinsesse Märtha Louise prøvde å være «normal»

– Fuglefjær

Professor Hans K. Stenøen ville for et år siden svært gjerne ha tak i en av englefjærene prinsessen skriver om i boken «Englenes hemmeligheter».

Til Adresseavisen sa eksperten i DNA-analyse ved Vitenskapsmuseet ved NTNU at han kunne tenke seg en fjær til DNA-testing.

MER STØY: Elisabeth Nordeng er åpen på at det har blitt mer stormer og kritikk fordi hun har samarbeidet med prinsesse Märtha Louise. (Foto: TV 2)
MER STØY: Elisabeth Nordeng er åpen på at det har blitt mer stormer og kritikk fordi hun har samarbeidet med prinsesse Märtha Louise. (Foto: TV 2)

Prinsessen forteller til TV 2 at det ikke er slik at hun tror fjærene faktisk kommer fra engler.

– Nei, så det hjelper ikke å DNA-teste dem. For de kommer helt sikkert fra fugler. Men fjærene symboliserer mer å ta inn små tegn som kommer. Når man begynner å komme i «sync» så kommer det veldig mange svar i løpet av en dag, og da blir alt veldig synkronisert, sier hun.

LES OGSÅ: Mener Märthas bok aldri burde vært utgitt

Harselert med

For sin engletro har prinsessen opplevd å bli harselert med, og hun forteller at folk har blitt sinte på henne og fortalt henne at slik går det ikke an å si.

– Det er så trist at vi er så lukket på disse tingene, når det er så veldig mange mennesker som er på søken. Det er trist at disse menneskene ikke blir respektert, mener prinsesse Märtha.

Hennes engleskolemakker, Elisabeth Nordeng, forteller at de valgte ikke å starte med det dem tror på for andre – men for egen skyld.

– Dette betød uendelig mye for oss, også ville vi dele det med andre. Og da blir man utrolig sterk, sier hun til TV 2.

Har det vært en fordel eller ulempe å ha med en prinsesse?

– Begge deler kanskje. Vi har nok fått mye mer kritikk fordi Märtha har den rollen hun har. Nå har vi holdt på i seks år, så det er ikke lenger en prinsesse-ting, men ordentlig forankret, sier Nordeng.

Se hele intervjuet med Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng her:

702849