Vegard Forren   Southampton. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Vegard Forren Southampton. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Forren på benken mot Norwich

25-åringens debut for Southampton lar vente på seg, men TV 2 Sporten får bekreftet at midtstopperen er i troppen lørdag, etter vrakingen sist helg.

Liverpool (TV 2 Sporten):

Vegard Forren signerte for nedrykkstruede Southampton 18. januar, samtidig som argentinske Mauricio Pochettino overraskende ble hentet inn for å erstatte Nigel Adkins i managerstolen.

Les også: Nigel Adkins fikk sparken i Southampton: – Det gjør meg rett og slett forbanna

Siden har det blitt smått med spilletid for gutten fra Kyrksæterøra, men lørdag kan han få sin etterlengtede debut borte mot Norwich.

I troppen på Carrow Road
TV 2 Sporten får bekreftet av Forrens rådgiver, Sverre Mauseth, at han er inne i varmen igjen etter to kamper på tribunen.

- Vegard er med laget til Norwich ja, og er fornøyd med det etter at han ble utelatt sist, forteller Mauseth.

Jos Hooiveld og Maya Yoshida har gjort sine saker brukbart i hjertet av Saints sitt forsvar siden Forren ankom sør-England, men da Hooiveld måtte stå over hjemme mot QPR forrige lørdag (1-2-tap) var det José Fonte som fikk muligheten.

Det var kanskje ikke så overraskende, men det var mindre heldig for nordmannen at han ikke engang ble funnet god nok for benken. Kun den 17 år gamle venstrebacken Luke Shaw fikk plass av Southamptons forsvarsspillere der.

- Han vil selvsagt gjerne få debutert også på a-laget, men slik er det i England, det er tøff kamp om plassene, sier Mauseth til TV 2 Sporten.

Både for Forren selv og for landslaget er det selvsagt gunstig å få unnagjort debuten så fort som mulig.

Debuterte med volleyscoring
Mandag gjorde han sine saker bra da han endelig fikk sjansen i en U21-kamp mot Liverpool på St. Mary´s.

Se målet under:

702205

Forren kunne faktisk blitt tomålscorer i kampen. Etter å ha forsert fra egen halvdel og spilt vegg med en lagkamerat, skjøt han til side for mål halvveis ut i 1. omgang.

Viktigere var det derimot å få spilt 90 minutter, etter ukesvis uten kamptrening.

Forren selv har ikke svart på henvendelser fra TV 2 Sporten fredag.