Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) presenterte fredag Forskningsmeldinga på Universitetet i Bergen. Turen fra Oslo gikk i et privatlfy.

Et bilde av de to inne i flyets kabin ble delt via statsministerens Twitterkonto og kunnskapsministerens Facebook-konto.

Etter kort tid var det en som kommenterte:

«Det går rutefly mellom Oslo og Bergen...»

«Flott at dere bruker fellesskapets penger på å fly privatfly på en av de mest trafikkerte innenriksrutene. Det setter sikkert de som selger klimakvoter stor pris på», skriver en annen.

SAS har 14 avganger fra Oslo til Bergen fredag om en uke, 15. mars. Norwegian flyr 12 ganger over fjellet.

Fikk sitte på med Jens

Avdelingsdirektør Karin Steenstrup i Kunnskapsdepartementet opplyser til tv2.no at Kristin Halvorsen fikk haik med statsministeren.

– Statsministerens kontor hadde leid inn privatfly på grunn av krevende logistikk for statsministeren fredag. Han skal videre til Kristiansand. Kristin Halvorsen fikk tilbud om å være med til Bergen, sier Steenstrup.

– Hvordan reiser Halvorsen hjem til Oslo?

– Med rutefly.

Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor bekrefter at det brukes privatfly fordi Stoltenberg skal videre til Kristiansand.

– Vi bruker privatfly fordi statsministeren skal videre. Det er ikke snakk om å reise tur/retur Bergen, sier Måseide til tv2.no.

– Reiser ofte med rutefly

I Kristiansand skal statsministeren delta under feståpningen for Stemmerettsjubileet klokken 19. Han skal også hjem til Oslo, men Måseide vil ikke gå i detaljer om hvordan denne delen av reisen skal foregå.

– Vi bruker privatfly når det er riktig i forhold til reiseprogrammet. Statsministeren bruker ofte rutefly, sier Måseide.

Det går også rutefly fra Bergen til Kristiansand, blant annet klokken 14.30 og 16.45.