Uwe Rösler
Uwe Rösler
uwe (Foto: Scanpix)
uwe (Foto: Scanpix)

Tom Lund var nær sensasjonelt comeback som LSK-trener

– Jeg tror Lillestrøm ville blitt det Rosenborg var hvis Tom Lund hadde blitt trener den gangen, sier Per Berg.

Oslo (TV 2 Sporten): Tom Lund ga seg som fotballtrener i mars 1991.

Nesten 16 år senere - på en tid hvor fotballen hadde utviklet seg radikalt på alle områder - var han fristet til å vende tilbake til Åråsen som sjef på benken.

Da Uwe Rösler fikk sparken på senhøsten 2006, tok det ikke lang tid før Tom Nordlie ble ansatt som ny trener, men det var en annen Tom eier Per Berg hadde øverst på ønskelisten.

– Da Rösler var ferdig, og det var problemer, kunne det nok vært aktuelt hvis man hadde satt det på spissen. Jeg så nok på muligheten for å gjøre det da, sier Tom Lund i LSK-boken som er en av del bokserien der Tippeliga-klubbene skal presenteres i disse dager.

Sa nei til Ajax
Lund forteller at han ikke følte det var et «100 prosent samordnet LSK» som sto bak ham. Nå mener 62-åringen det er helt uaktuelt å vende tilbake som trener.

Mannen mange mener er Norges beste fotballspiller gjennom tidene er kanskje mest kjent for å ha takket nei til Ajax, der han skulle erstatte Johan Cruyff, selv om han da spilte på nivå tre.

Artikkelen fortsetter under bildet!

tommy
tommy

Tom Lund og Per Berg scoret hvert sitt mål da LSK sikret seriemesterskapet mot Bryne i 1976. I 2003 kjøpte Berg klubben, gikk inn med midler og fikk med seg Lund i sportslig utvalg.

Tre år senere forsøkte Berg å overtale Lund til trenercomeback, men lyktes bare nesten.

– Er det noe jeg angrer på, så er det at jeg ikke jobbet enda hardere for å overtale Tommy til å si ja til å bli trener. Da er jeg sikker på at vi hadde lyktes. Jeg tror Lillestrøm ville blitt det Rosenborg var hvis Tom Lund hadde blitt trener den gangen, sier Berg i LSK-boken «Rekorden står» som er skrevet av TV 2-journalist Morten Stokstad.

47 landskamper
Investoren følte han var «veldig nær» og tror Lund takket nei fordi han og kona var glade i å ha fri i helgene. Berg forteller at han ikke snakket med andre i LSK, men at han tok kontakt alene for å få forsøke å overtale kameraten.

–«Tommy» er i klasse med Nils Arne Eggen som trener, etter min mening. Fotballfilosofien hans er veldig bra, mener Berg om mannen med 47 landskamper og statue utenfor Åråsen.