SNØRER NETTET: Michael Rasmussen hinter om at Bjarne Riis visste om hans dopingbruk da han syklet for CSC Tiscali i 2002.  (Foto: Scanpix)
SNØRER NETTET: Michael Rasmussen hinter om at Bjarne Riis visste om hans dopingbruk da han syklet for CSC Tiscali i 2002. (Foto: Scanpix)
rasmussen (Foto: Scanpix)
rasmussen (Foto: Scanpix)

«Kyllingen» snører dopingnettet rundt Bjarne Riis

Michael Rasmussen kommer med kraftige indisier om at Bjarne Riis visste om hans dopingbruk. Hevder CSC-Tiscali nektet ham start på grunn av høye blodverdier.

Torsdag ga Michael Rasmussen, som går under kallenavnet «Kyllingen», et intervju med den nederlandske TV-kanalen NOS. Der kom han med opplysninger som langt på vei bekrefter at hans tidligere sjef i CSC-Tiscali, Bjarne Riis, visste om hans dopingbruk. Det skriver den danske avisen BT.

Tidligere i vinter la «Kyllingen» alle kortene på bordet da han innrømmet dopingbruk gjennom tolv år.

– Jeg har brukt dopingmidler fra 1998 til 2010. Jeg har lagt min aktive sykkelkarriere på hyllen. Jeg vil samarbeide med antidopingmyndigheten for å rydde opp i sykkelsporten, sa Rasmussen.

– De visste
I 2002 syklet han for landsmann Bjarne Riis og CSC-Tiscali. Under intervjuet med TV-kanalen forteller Rasmussen at ledelsen i CSC-Tiscali visste om hans dopingbruk, og at da han gikk til Rabobank i 2003 visste det nederlandske laget allerede om hans synder.

Les også: Rasmussen: – Løgnen var en liten pris å betale

– Rabobank visste at jeg tok EPO da jeg kom dit. Jeg kom fra CSC hvor jeg en gang bodde på samme hotell som Rabobank-laget i Lucca. Jeg møtte ikke opp til start i et løp den neste dagen fordi mitt daværende lag, CSC, ikke ville la meg starte. De synes hematokrittverdiene mine var for høye. Dette visste Rabobank, sier Rasmussen til nos.nl.

Saken fortsetter under bildet.

I RETTSAK: Michael Rasmussen har denne uken vitnet i en sak mot hans gamle arbeidsgiver Rabobank i Nederland.  (Foto: Scanpix)
I RETTSAK: Michael Rasmussen har denne uken vitnet i en sak mot hans gamle arbeidsgiver Rabobank i Nederland. (Foto: Scanpix)

Etter at Rasmussen la kortene på bordet tidligere i vinter, gjorde han et intervju med TV2 Danmark. Der fikk han spørsmål om Bjarne Riis visste om hans dopingbruk.

– Det kan jeg ikke si noe om, sa han den gangen.

Fortsatte i Rabobank
CSC-Tiscali har blitt til Team Saxo-Tinkoff, hvor Riis fremdeles sitter som sportssjef. Riis har hele tiden hevdet at han ikke har akseptert doping i sitt lag.

Les også: Ny Rabobank-stjerne innrømmer doping

– Dopingbruken fortsatte i Rabobank, men der var jeg høyere oppe i hierarkiet. Der fikk jeg mer frihet til å gjøre hva jeg ville, forteller Rasmussen.

Anga tidligere lagkamerater
Rasmussen har denne uken vitnet i en rettssak mot sin tidligere arbeidsgiver Rabobank i Nederland. Tidligere i uken innrømmet han under ed at nåværende Katusja-rytter, Denis Mentsjov, har dopet seg.

– Han var en del av det hele. Jeg har ikke lyst å gjøre ham noe vondt, men det er sannheten. Han bloddopet seg, sier Rasmussen til Ekstra Bladet.

Den russiske sykkelstjernen slo raskt tilbake mot «Kyllingen» etter anklagene.

– Det er ikke sant. Jeg har ingen kommentarer om doping, sier Mentsjov ifølge danske BT.

Rasmussen anga også sin tidligere lagkamerat Michael Boogerd som en doper, men Boogerd kom «Kyllingen» i forkjøpet da han innrømmet dopingbruk tidligere denne uken.