Andreas Håtveit (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)
Andreas Håtveit (Foto: DOUG PENSINGER/AFP)

Norsk slopestylestjerne kritisk til VM-løypa

Andreas Håtveit er ikke fornøyd med VM-løypa i Myrkdalen.

(TV 2 Sporten): – Det er en skummel løype som er vanskelig å finne ut av, sier Andreas Håtveit til TV 2 Sporten og sikter til VM-løypa i Myrkdalen.

Lørdag skal verdens beste slopestylekjørere kjempe om tidenes første VM-gull, men ifølge Håtveit vil det ikke bli så spektakulært som det kunne blitt.

– Skeptisk
– Det er en løype jeg ikke har fått den gode følelsen i. Jeg er ikke nærheten av å få gjøre «runnet» mitt. Det er en skummel løype som er vanskelig å finne ut av, derfor er jeg egentlig litt skeptisk til hvordan dette vil komme til å gå, forklarer Håtveit.

– Er du alene om å mene dette?

– Jeg har ikke sett noen har gjort «runnet» sitt ennå og vi er tross alt på slutten av andre trening. Det er veldig bratt her og du må bremse mye mellom hoppene og da får man mindre lyst til å prøve de største triksene, sier han.

Røk korsbåndet
På dagens trening gikk to utøvere ned for telling – den ene med røket korsbånd.

– Folk går alltid ned for telling, men det gjør ikke så mye med meg. Når en slenger inn de største triksene kan du gå på en smell. Du vet aldri i ei slik løype.

– Hva synes du om at det ikke er optimal bakke i VM?

– Det er kjedelig. Det er alltid kulest når løypa er bra og kjøringen blir optimal, siden det fører til at alle får gjort de beste triksene sine. Det kommer vi ikke til å se her nå, konstaterer Håtveit, som likevel ser et lite lysglimt.

– Det er jo fortsatt på hjemmebane, og det er kult å kunne dra to timer fra huset sitt for å kjøre konkurranse.