Rooney (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Rooney (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Alsaker om Rooney-spekulasjonene: – Blir ikke overrasket om Ferguson selger ham

Spekulasjonene florerer rundt United-stjernen.

Den store overraskelsen i forkant av tirsdagens oppgjør mellom Manchester United og Real Madrid var at Wayne Rooney var vraket til fordel for veteranen Ryan Giggs.

Torsdag spekulerte britiske medier i om den engelske landslagsspissen nå er kommet på kant med Sir Alex Ferguson, og at hans tid i United nærmer seg slutten.

– Det er mulig det er et signal fra Ferguson. Et forsøk på å få ham til å skjerpe seg. Så er det opp til Rooney selv å ta opp hansken

– Blir ikke overrasket
Ferguson har gjennom årene ikke vært redd for å selge unna store spillere med sentrale roller i klubben. Det er også et poeng TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker trekker fram.

Les også:Engelske storavis om Rooney: – Det er over

– Jeg blir ikke overrasket om Ferguson bestemmer seg for å selge. Jeg blir heller ikke lenger overrasket over at Ferguson overrasker. Han har hatt en utrolig evne til å slippe spillere på et tidspunkt der ingen andre skjønner hvorfor, sier han.

Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Rooney (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Han mener at Rooney ikke lenger har den samme posisjonen i klubben som han har hatt de siste sesongene.

– Det har vært en del mellom Rooney og Ferguson. Men på det tidspunktet hvor han nærmest fridde til City var han så viktig for United at Ferguson gjorde alt for å beholde ham. Men nå er behovet for ham mindre, ser han.

Alsaker EM-promo
Alsaker EM-promo

– Kan være et signal
Britiske medier skriver at Ferguson skal ha sett seg lei av at Rooneys vektproblemer, og at han derfor kanskje vil selge spilleren til sommeren for å få en best mulig pris.

– Han er ikke lenger den viktigste spilleren. Robin van Persie er bedre, samtidig har man typer som Welbeck og Kagawa som er veldig kjappe spillere. Rooneys utfordring er at han må være veldig godt trent for å være god. I moderne fotball blir det viktigere og viktigere å være kjapp i steget. Med andre ord blir det viktigere og viktigere for Rooney å hele tiden være i toppform, mener Alsaker.

Han legger likevel til at benkingen mot Real Madrid ikke trenger å bety at spissen er ferdig i klubben.

– Det er mulig det er et signal fra Ferguson. Et forsøk på å få ham til å skjerpe seg. Så er det opp til Rooney selv å ta opp hansken, sier han.

DEBATT:
Tror du Sir Alex Ferguson selger Wayne Rooney i sommer, eller er det bare rykter?