FERDIG: Engelsk storavis hevder Wayne Rooney er ferdig i Manchester United. (Foto: Scanpix/faksimile)
FERDIG: Engelsk storavis hevder Wayne Rooney er ferdig i Manchester United. (Foto: Scanpix/faksimile)

Engelske storavis om Rooney: – Det er over

Wayne Rooney fikk ikke tillit fra start da United møtte Real Madrid på tirsdag, og nå spekulerer flere engelske aviser i at 27-åringen kan være på vei bort fra Old Trafford.

London (TV 2 Sporten):

«Det er over». Så sier fremsiden av torsdagens sportsseksjon i The Telegraph. Som en av flere aviser mener de å vite at benkingen av Wayne Rooney mot Real Madrid var begynnelsen på slutten av spissens United-karrière.

Vektproblemer
Daily Mail skriver at Uniteds mektige manager Sir Alex Ferguson er lei av å vente på at Rooney skal få skikk på vektproblemene han har hatt denne sesongen, og at med bare to år igjen av Rooneys kontrakt må United selge i sommer om de ønsker å få en god pris.

– Kilder i begge leirer har forfalt Sporsmail at forholdet mellom de to har vært anspent i lengre tid og at det er ingen tegn til bedring. Etablerte spillere sier privat at de kan føle det på treningene på daglig basis, skriver Daily Mail.

Faksimile fra The Telegraph.
Faksimile fra The Telegraph.

Stjerne på benken
Det er ikke første gang Sir Alex velger å sette en av sine største stjerner på benken i en av sesongens største kamper. Mange har trukket paralleller mellom benkingen av Rooney og da David Beckham ble benket mot nettopp Real Madrid i 2005. Men Rooneys tidligere lagkamerat Michael Owen påpekte til radiostasjonen TalkSport at for et par år siden ville det vært utenkelig for United å starte en avgjørende kamp uten Rooney på banen.

– For et par år siden, dersom Wayne ikke var førstevalg som spiss ville han spilt bak spissen eller som venstreving. At han ikke starter er et skikkelig slag i ansiktet, sa Owen.

Dyr i drift
Manchester United er også nødt til å ta økonomiske hensyn. Den enorme gjelden som ble laset på klubben da Glazer-familien tok over må stadig betjenes, og Wayne Rooney er ikke billig i drift. Etter Manchester City-flørten i 2010 ble Rooney belønnet med en ny kontrakt verdt over to millioner kroner i uken. Den kontrakten går ut i 2015, så overgangsvinduet nå i sommer vil være siste sjanse for United å selge Rooney før verdien hans for alvor begynner å synke.

– United vil neppe gå med på fire-fem år til med lønninger på over to millioner kroner i uken til en spiller som ikke er fast på laget, så denne sommeren vil være tiden for å finne en kjøper, skriver The Telegraph.

For dyr for City?
Ironisk nok kan Rooneys voldsomme lønnskrav bety at Manchester City neppe fornyer sin interesse for spissen, melder The Guardian. Uniteds lyseblå byrivaler har kuttet ned på pengebruken i det siste, og Rooneys lønn vil gjøre det vanskelig for de å møte UEFAs Financial Fair Play-regler.

– Til tross for Citys rikdom er de ikke forberedt på å matche lønnen hans, som inklusiv bonuser skal ligge på rundt 2,5 million kroner i uken. Siden forsøket på å hente Rooney kollapset for to år siden har UEFAs Financial Fair Play-regler blitt introdusert. City akter å føye seg etter disse, og de vil bli nødt til å fri opp en stor del av lønnsbudsjettet sitt for å kunne tilby Rooney tilsvarende betingelser, skriver The Guardian.

Hva tror dere? Er Wayne Rooney ferdig i Manchester United?