Nani fikk rødt kort for denne situasjonen med Arbeloa. (Foto: VIASAT FOTBALL)
Nani fikk rødt kort for denne situasjonen med Arbeloa. (Foto: VIASAT FOTBALL)

Dommeren slaktes etter Nani-utvisningen: – Katastrofal dømming!

John Terry, Mario Balotelli, Steven Gerrard og Gary Cahill har alle fått se det røde kortet av Cüneyt Cakir. Se situasjonen i videovinduet øverst!

Oslo (TV 2 Sporten): «Watch out Wayne» var tittelen på Graham Polls blogg i Daily Mail tirsdag morgen.

Rooney ble plassert på benken, men muligens burde Nani fått med seg advarselen fra den tidligere toppdommeren i forkant av Mesterliga-exiten. Poll siktet nemlig til tyrkiske Cüneyt Cakir og hans historikk når det kommer til røde kort.

Kamplederen, som fikk Manchester United-spillerne til å rase både under og etter kampen, har nemlig vært involvert i omdiskuterte utvisninger tidligere.

Se situasjonen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra Viasat Fotball.

Arild Stavrums blogg: - Nani-utvisningen et argument for videodømming

Viste ut Terry
Poll nevner det røde kortet dommeren viste John Terry i semifinalen i Mesterligaen mellom Chelsea og Barcelona i fjor samt utvisningen av Mario Balotelli mot Porto i Europaligaen, Gary Cahill i finalen i klubb-VM og Steven Gerrard i Englands kamp mot Ukraina på Wembley.

Artikkelen fortsetter under bildet!

terry
terry

Den tidligere engelske toppdommeren skriver også at Cakir har ledet hele 12 Istanbul-derbyer og avslutter innlegget med å skrive at dommeren var klar for engelsk oppgave.

Det er det mildt sagt delte meninger om i ettertid.

– Utvisningen hadde ekstremt mye å si for utfallet av kampen. Det er katastrofal dømming av Cakir. Det Nani gjør er helt uforskyldt, han har støvelen høyt oppe, men kan ikke se at Arbeloa kommer. Kampen skiftet totalt karakter og ikke lenge etterpå scoret Modric, sier TV 2s fotballekspert Thomas Myhre.

Slaktet
Også på Twitter haglet det med reaksjoner etter det røde kortet i monsterduellen. De aller, aller fleste mente dommeren tok feil, men en som noe overraskende er uenig er den tidligere Manchester United-tøffingen Roy Keane.

– Det var riktig å dommeren å vise røde kort. Det var farlig spill, skal Keane ha sagt under ITVs sending i kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet!

UTVIST: Nani fikk det røde kortet for å ha plassert knottene i magen på Alvaro Arbeloa. Meget strengt av den tyrkiske dommeren. (Foto: Jon Super/Ap)
UTVIST: Nani fikk det røde kortet for å ha plassert knottene i magen på Alvaro Arbeloa. Meget strengt av den tyrkiske dommeren. (Foto: Jon Super/Ap)

Her er noen som er uenige og gir uttrykk for det på Twitter:

– Aldri likt dommere. De skjønner ikke fotball, derfor ble de nettopp det, dommere. Videodømming må tas i bruk snarest. God natt, skriver Starts Jesper Mathisen.

– Skandale!! Dommeren syntes tydeligvis at 11 mot 10 var urettferdig å valgte å sende ut Nani, skriver Brann-spilleren Amin Askar.

– Håpløs dømming. Real virket sjanseløse 11 mot 11, men 30+ min med en mann mer hjelper jo, melder TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Utrolig strengt rødt kort. Råtten avgjørelse, skriver den tidligere engelske landslagsspissen Gary Lineker.

– Med to lag fullt av sirkusartister er det dumt at dommeren er en klovn. Aldri rødt kort til Nani, skriver CMores Lars Tjærnås.

– Dævven steike som æ skulla konfirmert han dommeren dær verbalt om æ hadd vært på banen, er meldingen fra RBKs Ole Selnæs.

– Synd at dommeren ødelegger for United! skriver Strømsgodsets Stefan Johansen.