Mazda CX 5 er den store kometen akkurat nå   med en knallsterk andreplass på salgsstatistikken så langt i år. Det gjør også underverker for Mazda salget.
Mazda CX 5 er den store kometen akkurat nå med en knallsterk andreplass på salgsstatistikken så langt i år. Det gjør også underverker for Mazda salget.

Denne SUV-en knuser konkurrentene

Den store vinneren i bilmarkedet akkurat nå. Se vinnere og tapere:

Etter noen år der merket nesten har vært borte fra salgsstatistikkene, er Mazda i ferd med å gjennomføre et solid comeback.

En bilmodell har æren for det – nemlig kompakt-SUVen CX-5. Her har Mazda virkelig truffet norske bilkjøpere hjemme. Så langt i år er dette Norges nest mest solgte bilmodell – og suksessen med CX-5 gjør at Mazda plutselig er Norges femte mest solgte bilmerke. Det er lenge siden sist!

Del med Facebook-vennene dine

Golf fosser fram

Den rykende ferske februar-statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), har igjen VW Golf på toppen som mest solgte bilmodell.

Den nye Golfen har akkurat blitt kåret til Årets Bil i Europa og fortsetter der forgjengeren slapp med imponerende høyt salg. Forspranget ned til CX-5 på andreplass er allerede på over 400 biler.

LES OGSÅ: Slik endte kåringen av Årets Bil

Outlander-suksess

Toyota Yaris har også virkelig fått vind i seilene. Nå er småbilen fra Toyota oppe på tredjeplass og kan notere seg en salgsøkning på 14,9 prosent.

Det er imidlertid svært beskjedent i forhold til bilen på plassen bak. Mitsubishi Outlander har kommet i ny utgave, og det merkes! Opp 272,3 prosent i forhold til samme periode i fjor. Outlander er med det også Norges nest mest solgte SUV så langt i år, bare slått av Mazda CX-5.

LES TESTEN: Denne SUV-en er en ekte prisbombe

Tar ikke helt av

Mens Outlander øker voldsomt, bremser det mer for VW Tiguan. Etter et veldig sterkt fjorår, har det startet mer beskjedent i år. Nå er Tiguan "bare" på niendeplass, salget har falt med 22 prosent i forhold til 2012.

Og når vi først er innom SUV-er: Honda CR-V har også kommet i helt ny utgave og øker formidabelt, hele 432.1 prosent. Likevel tar ikke salget helt av, CR-V holder plass 15 så langt i år. Det er nok noe svakere enn det importøren hadde håpet på.

Stjerne-økning

Når det gjelder merkesalget, er VW fortsatt på en klar førsteplass. Toyota på andreplass har også solid margin ned til merkene under. Her er rekkefølgen nå Volvo, Ford – og så Mazda.

Audi er merket som faller mest av de som er inne på topp 10. Også BMW har nedgang, mens Mercedes på sin side øker med 17,8 prosent og holder nå tiendeplassen.

En modell har æren for Mercedes-framgangen – les om den her:

Her er tallene så langt i år:

All statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

LES OGSÅ: Ingen garanterer mer enn dette bilmerket