HAR IKKE NOE MOT TONE: Christian Burmeister ble mandag pålagt å slette bloggen han skrev om Tone og Aksel. Her er han innom TV 2-huset som gjest i programmet «Ettermiddagen». (Foto: Lars Barth-Heyerdahl)
HAR IKKE NOE MOT TONE: Christian Burmeister ble mandag pålagt å slette bloggen han skrev om Tone og Aksel. Her er han innom TV 2-huset som gjest i programmet «Ettermiddagen». (Foto: Lars Barth-Heyerdahl)

Skandaleblogger: – Jeg hadde også blitt såret

– Jeg har ikke noe imot Tone i det hele tatt, sier bloggeren Christian Burmeister til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Christian Burmeister må slette blogginnleggeneom Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge. Det slår Oslo byfogdembete fast. Retten mener innlegget er en krenkelse av privatlivets fred.

– Vi må forholde oss til retten. Byfogden har sagt at jeg må legge ned innleggene mine, og det har jeg gjort. Jeg aksepterer rettens kjennelse, sier Christian Burmeister til «Ettermiddagen» på TV 2.

Han utelukker imidlertid ikke at han kan komme til å anke beslutningen.

– Jeg skal sette meg ned med min advokat og så skal vi gå gjennom saken, sier han.

Tones advokat sier avgjørelsen er gledelig. Se reportasje (reporter: Jens Chr. Nørve)

Vil ikke snakke med nyhetsreporter

Burmeister ønsket ikke å gi ytterligere kommentarer til TV 2 Nyhetene, men viser til intervjuet med Guri Solberg i «Ettermiddagen».

Her sier han at han ikke har noe imot Tone og at han ikke hadde noe spesielt motiv for å skrive det han gjorde om Tone og Aksel.

– Jeg leser mye amerikansk sladder, og der er slike beskrivelser ganske hyppige og grovere, sier han, og viser blant annet til bildene som ble trykket av Rihanna etter bruddet med Chris Brown.

«Ekstremt privatsensitivt innhold»

Burmeister publiserte en blogg der kan kom med påstander om hva som skal være grunnen for bruddet mellom kjendisparet 27. februar. I bloggen ble det trukket inn navnet til flere andre kjente personer. Ifølge klagerne inneholdt innlegget ekstremt privatsensitivt innhold.

Innlegget ble senere fjernet, men han la ut en ny bloggpost der de fleste navnene var fjernet og erstattet med advokat Eldens etternavn to ganger.

På vegne av Tone Damli Aaberge og en annen av kjendisene som omtales i den opprinnelige bloggposten, tok advokat Elden ut krav om midlertidig forføyning mot bloggeren.

– Hvis jeg hadde vært Tone og så kjent som henne og levd av å fronte meg selv på TV, så hadde jeg akseptert at det i blant kom litt sladder om meg selv. Hadde jeg vært kjendis, så hadde jeg akseptert sexrykter sånn som dette. Jeg hadde selvfølgelig gjort sånn som Tone og ansatt en advokat for å få fjernet det, for det er jo ubehagelig.

– Jeg hadde blitt såret selv og jeg hadde fått fjernet det. Men jeg hadde ikke gått noe videre, sier Burmeister.

Se hva Burmeister sier om grunnen til at han skriver: