Arsène Wenger (Foto: Kirsty Wigglesworth, © AG TH**LON**)
Arsène Wenger (Foto: Kirsty Wigglesworth, © AG TH**LON**)

Arsène Wenger: – Topp fire blir en massiv utfordring

Arsenal-sjefen innrømmer at det nå blir vanskelig for laget hans å kvalifisere seg til Champions League neste sesong, og men lover å kjempe til siste slutt.

White Hart Lane (TV 2 Sporten): Med tap i søndagens hatoppgjør mot Tottenham har Arsenal nå en tøff jobb foran seg for å sikre kvalifikasjon til neste års Champions League. Det er nå like langt opp til Tottenham på tredjeplass som det er ned til West Bromwich på niende. Arsenal-trener Arsene Wenger innrømmet etter kampen at også fjerdeplassen kan bli vanskelig.

– Det blir en massiv utfordring. Jeg sa før kampen at vi ikke kunne miste poeng i dag, og jeg står for det også etter kampen. Spesielt med tanke på hvordan kampen ble så er det vanskelig å forstå hvordan vi kan tape kamper som det, sa Wenger på pressekonferansen etter kampen.

Se sammendrag av kampen her

– Frustrerende
For Arsenal ble på ingen måter utspilt av vertene, men to raske mål imot etter svært suspekt forsvarsarbeid avgjorde kampen i Tottenhams favør. Wenger har ofte blitt beskyldt for å satse for hardt på unge spillere, men i dag var det et stopperpar med til sammen 126 landskamper som slapp Tottenham enkelt til.

– Det er frustrerende, for vi hadde den beste statistikken i Premier League defensivt på bortebane – helt til i dag. Når du drar til en storkamp som dette og kommer under med to mål, da gjør du det vanskelig for deg selv. Fordi du må komme ut og åpne deg opp mot et lag som er gode på overganger, sa Wenger.

Les også: Ett magisk minutt på White Hart Lane

– Fortsatt mulig
Forspranget Arsenal har på Tottenham er likevel ikke uoverkommelig: I fjor var Tottenham hele 10 poeng foran, men Arsenal smatt forbi til slutt. Til tross for tapet på søndag mener Wenger at Arsenal kan klare en tredje eller fjerdeplass også i år.

– Jeg tror fortsatt at det er mulig, og vi vil kjempe for det – det er helt sikkert, avsluttet Wenger.

Se video: Her kaster tilskuer en banan etter Bale

Arsenal i negativ sprial?
Tottenham-trener Andre Villas-Boas var forståelig nok i noe bedre humør enn sitt motstykke på Arsenal-benken, men også han gjorde et poeng av å understreke at ingenting er avgjort. Han sa imidlertid at Tottenham nå har et psykologisk overtak på sine rødkledde London-rivaler.

– I fjor klarte Arsenal å komme tilbake, og vi vet hva som skjedde på slutten av sesongen. Forskjellen i år er at vi er oppadgående sprial med tanke på selvtillit, mens de er i en negativ spiral. Og når du først er i en negativ spiral er det vanskelig å komme ut av den, sa Villas-Boas på sin pressekonferanse etter kampen.

Se video: Villas-Boas til TV 2: - Vi har overtaket

701886

–Tar massive steg
Det ser nå ut til at det er de tre London-lagene, Arsenal, Chelsea og Tottenham, som vil kjempe om de andre og tredjeplassen i Premier League. Villas-Boas var helt tydelig på at å kvalifisere seg for Champions League vil være et viktig steg for Tottenham som klubb.

– Denne klubben tar massive steg, med tanke på investeringer i strukturen og i spillerstallen. For et lag som mistet nøkkelspillere i sommer så synes jeg styreformannen gjorde en veldig god jobb i å investere i laget. Det er alles ambisjon å være i Champions League, og det vil bety at klubben kan ta steget opp og bli en av storklubbene i England i fremtiden, mener Villas-Boas.

Se FC Football: Her er mannen bak Tottenham-tatoveringene