KOM ALENE: Kronprins Haakon møtte opp uten kronprinsesse Mette Marit under helgens tronfølge treff i Apeldoorn i Nederland i helgen. (Foto: Faksimil Facebook/Jeroen van der Meyde/RVD)
KOM ALENE: Kronprins Haakon møtte opp uten kronprinsesse Mette Marit under helgens tronfølge treff i Apeldoorn i Nederland i helgen. (Foto: Faksimil Facebook/Jeroen van der Meyde/RVD)

Mette-Marit droppet kongetreff

– Må ha noe veldig viktig på programmet for å ikke prioritere dette.

Denne helgen samlet tronfølgepar fra hele Europa seg i Apeldoorn i Nederland. Vertene til samlingen var Willem-Alexander og kronprinsesse Máxima, som snart skal bli konge og dronning.

Bildet som det svenske kongehuset har lagt ut på sin offisielle Facebookside viser tronfølgerne samlet, men en person mangler: Vår egen Mette-Marit.

– Jeg vet ikke hva som sto på programmet for vår unge kronprinsesse i helgen, men det må ha vært noe veldig viktig, siden hun ikke har prioritert dette treffet med gode venner og kolleger, sier TV 2s kongeekspert Kjell Arne Totland til tv2.no.

Danske Frederik og norske Mette-Marit manglet

UNDRER: Kjell Arne Totland undrer seg over hvorfor kronprinsesse
  Mette-Marit ikke deltok på tronfølgetreff i Nederland i helgen. (Foto:
  TV 2)
UNDRER: Kjell Arne Totland undrer seg over hvorfor kronprinsesse Mette-Marit ikke deltok på tronfølgetreff i Nederland i helgen. (Foto: TV 2)

Ifølge Totland var det en imponerende rekke unge europeiske tronfølgepar som var samlet på ett brett på slottet Het Loo i Apeldoorn i helgen.

På bildet kan vi se arvstorhertugparet av Luxemburg Guillaume och Stéphanie, det svenske kronprinsparet Victoria og Daniel, Spanias kronprinspar Félipe og Letizia, kronprinsesse Mary av Danmark, dog uten sin ektemann Frederik, Nederlands kronprinspar Willem-Alexander og Máxima, Belgiens kronprinspar Philippe och Mathilde samt kronprins Haakon – uten kone.

– Det er moro å se dem alle sammen slik, og flott at de alle omgås privat. Det styrker båndene mellom dem, og dermed monarkiet. Litt synd at vår egen kronprinsesse Mette-Marit ikke er med.

Les også: «Lille» Marius (16) får stilrefs

Første konge på 122 år

Totland synes det kan virke som kronprins Willem-Alexander og hans Maxima har ønsket å samle alle sine kongelige venner og tronfølgerkolleger nok en gang før tronskiftet 30. april, som gjør ham til Nederlands første konge på 122 år.

– Jeg husker at Luxembourgs nye storhertugpar gjorde det samme i forbindelse med sin tronovertagelse i 2001, sier Totland.

– Hadde annet privat program

Ifølge Slottet stemmer det at kronprinsesse Mette-Marit ikke var tilstedet på treffet i Apeldoorn i helgen.

– Kronprinsessen hadde annet privat program, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til tv2.no.

Silk reagerte Marius på Mette-Marits sex-intervju