BALEWEB1
BALEWEB1
mert
mert
mertemerte
mertemerte
baleweb
baleweb
CF PLR28 TOT ARS 030313
CF PLR28 TOT ARS 030313
taklingweb
taklingweb
adebayor1Web
adebayor1Web

Ett magisk minutt på White Hart Lane

Bale og Lennon avgjorde kampen for Tottenham. – Vi har overtaket nå, sier Villas-Boas.

Tottenham - Arsenal 2-1

Ett magisk minutt, tre poeng til hjemmelaget og syv poeng ned til Arsenal. Det er beholdningen etter at Tottenham slo naborivalene 2-1 i kveld.

Målene fra Gareth Bale og Aaron Lennon var dermed nok, selv om Per Mertesacker reduserte rett etter pause.

De hvite tok dermed et godt skritt i retning Mesterliga-spill, mens Arsene Wengers gutter må sette sin lit til at Tottenham snubler i det harde kampprogrammet som nå kommer.

Kampen hadde hele tiden både spenning og nerve, og det var harde tak som det skal være i en derbykamp.

De tilreisende tilhengerne lot heller ikke muligheten gå fra seg, og benyttet anledningen til å servere Gareth Bale en uventet og mest sannsynlig uønsket dose frukt i første omgang.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

701825

Rivaleriet vil fortsette
I studio etter kampen var det naturlig nok snakk om rivaleriet mellom de to lagene, men også Tottenhams sjanse for å havne over Arsenal dette året. Noe som ikke har skjedd i hele Wengers regjeringstid.

– Det er vanskelig å si noe om det kommer til å bli et tronskifte, men de har meget gode sjanser til å slå Arsenal i år, sa Thomas Myhre.

Petter Myhre sier også at han tror begge lag kommer til å fortsette å kjempe i toppen de kommende årene.

– Både Arsenal og Tottenham har ressurser til å kjempe om en topp fire-plassering i mange sesonger fremover, men jeg vil tro Tottenham nyter å ligge foran rivalen nå.

Også BBCs ekspert Jacqui Oatley sa seg enig i at det nå ser lyst ut for Tottenham - ikke bare denne sesongen, men også videre fremover.

– De har gode grunner til å være optimistiske, og kommer de seg til Champions League vil det også være lettere for dem å tiltrekke seg nye spillere til sommeren, avsluttet hun.

701864

– Vi har overtaket
TV 2s Øyvind Alsaker snakket med Tottenham-manager André Villas-Boas etter kampen, og portugiseren var klar på at Tottenham nå har momentet i kampen om Mesterliga-spill.

– Det er enda lenge igjen, men vi er på et bedre sted enn vi var på samme tid i fjor. Nå er det vi som har det psykologiske overtaket på Arsenal.

Selv om det var mange muligheter til begge lag, synes Villas-Boas at de tre poengene var fortjente i kveld.

– Vi gjorde oppgavene våre skikkelig i dag. Begge lag hadde gode muligheter, men jeg synes vi fortjente seieren.

Glade stopperkolleger
Etter kampen var Tottenhams to midtstoppere, Michael Dawson og Jan Vertonghen, i likhet med sin manager meget fornøyd med resultatet.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

701852

– Jeg har bare vært her i seks måneder, men du merker at dette er en helt spesiell kamp. Det er min første seier i et Nord-London derby og jeg er veldig fornøyd. Arsenal var veldige gode den første halvtimen, men vi kom sterkt tilbake, sa Vertonghen.

Kaptein Michael Dawson har spilt flere kamper mot Arsenal enn sin stopperkollega, men var ikke mindre tilfreds med seieren.

– Det var en massiv seier, og nå har vi syv poeng på dem. Det er enda lenge igjen, men det er et godt utgangspunkt.

– Vi har et godt lag, og det viste vi i dag selv om det ikke var vår aller beste dag på jobben. Nå vil vi tilbake til Champions League og vi har gitt fansen noe å skryte om på jobben i morgen, avsluttet en smilende Dawson.

Harde tak i innledningen
Det ble fort klart hva slags kamp man kunne vente seg på White Hart Lane i kveld. Spillet vekslet frem og tilbake, samtidig som det var harde tak i taklingene. Dommer Mark Clattenburg viste likevel tidlig at han ville legge lista høyt og ikke blåse for hver minste forseelse.

Kampens første halvsjanse kom etter ni minutter da Olivier Giroud kom nesten alene igjennom med Hugo Lloris, men Jan Verthongen ryddet opp med en mesterlig takling.

Artikkelen fortsetter under bildet!

giroudweb
giroudweb

Med unntak av Girouds nestenmulighet, forløp de første 20 minuttene på White Hart Lane uten de store sjansene.

Der Arsenal kunne se ut som det friskeste laget innledningsvis, tok Tottenham sakte men sikkert over kampen.

De fikk gjentatte ganger satt opp Aaron Lennon på kanten, men tross overtaket i banespillet ble det ingen nevneverdige målsjanser.

Lyn-dobbel før pause
Så smalt det plutselig fra Tottenham. Sigurdsson spilte gjennom en våken Bale som ikke gjorde noen feil alene med Szczesny og sendte Spurs i ledelsen. Men det skulle ikke ende med det.

Kun minuttet senere lå ballen igjen i nota bak Szczesny, og denne gangen var det Lennon som var sist på ballen etter en pasning fra Scott Parker. To kjappe scoringer av de hvite, og plutselig hadde en jevntspilt kamp blitt til overkjørsel i løpet av to minutter.

Artikkelen fortsetter under bildet!

balesczxzxweb
balesczxzxweb

Panelet var enige i studio i pausen om at begge målene kom som et resultat av godt Tottenham-spill, men like mye dårlig forsvarsspill av Gunners.

– Når du havner i en situasjon hvor du er usikker på om du skal falle av eller ikke, skal du alltid falle av. Det gjorde de ikke i dette tilfellet, sa Petter Myhre.

Rask redusering
Ikke mer enn fem minutter hadde gått etter pause før Arsenal var tilbake i kampen. Et frispark fra Theo Walcott traff hodet til Per Mertesacker, gikk via Bale og inn bak Hugo Lloris. Mertesacker hadde med det scoret to mål i Premier League - begge mot Tottenham.

Artikkelen fortsetter under bildet!

mert
mert

Kampen fortsatte å bølge i begge retninger og rett før timen var spilt kom Bale til en kjempemulighet. Innlegget fra Assou-Ekotto traff waliseren, men avslutningen forsvant skyhøyt over målet til Szczesny.

Etter snaut halvspilt omgang kom nok et eksempel på at denne kampen betyr mer enn den gjennomsnittlige Premier League-matchen. Adebayor gikk ned for telling, og Dawson pådro seg gult kort i etterspillet for munnbruk.

Store muligheter
Tottenham fortsatte å angripe gjestene ved enhver anledning. I løpet av to minutter hadde både Sigurdsson og Defoe store muligheter til å øke ledelsen til Tottenham, men islendingen ble for uselvisk og Defoe bommet på målet til Szczesny.

Kun minutter senere var det Bale som testet Arsenals sisteskanse med en knallhard volley, men ballen traff midt på polakken.

Så smalt det i den andre enden av banen. Ramsey avanserte fra sin høyreback-posisjon og kom til avslutning, men ballen gikk via Assou-Ekotto og en drøy meter til side for målet til Lloris.

To minutter før full tid var det en relativt anonym Walcott sin tur, men frisparket fra drøyt 25 meter gikk utenfor.

Artikkelen fortsetter under bildet!

wengervillasweb
wengervillasweb

Men Arsenal kom aldri nærmere, og sju minutter på overtid blåste dommer Clattenburg av kampen. Det er nå syv poeng mellom de to rivalene, og det kan for alvor begynne å se ut som om det blir Mesterliga-spill på White Hart Lane neste år.

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Tottenham: Hugo Lloris, Kyle Walker, Michael Dawson, Jan Vertonghen, Benoit Assou-Ekotto, Moussa Dembele (Jake Livermore 88), Scott Parker, Aaron Lennon (William Gallas 90+6), Gylfi Sigurdsson, Gareth Bale, Emmanuel Adebayor (Jermaine Defoe 67).
Benken: Brad Friedel, Kyle Naughton, Lewis Holtby, Thomas Carroll.

Arsenal: Wojciech Szczesny, Carl Jenkinson (Tomas Rosicky 60), Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Nacho Monreal, Mikel Arteta (Lukas Podolski 77), Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Theo Walcott, Olivier Giroud.
Benken: Vito Mannone, Laurent Koscielny, Francis Coquelin, Alex Oxlade-Chamberlain, Gervinho.