Untitled 2
Untitled 2

Svenskene hyller seg selv etter VM-triumfen

«Kongen står og skriker! – Underbart»

Etter et fantastisk norsk Ski-VM var det ingen av de de rødkledde som maktet å levere varene på mesterskapets siste dag i Italia.

I stedet fikk sølvgrossist Sverige endelig sitt etterlengtede gull da Johan Olsson staket inn til seier på den prestisjetunge femmilen i Val di Fiemme.

Les også: Northug hang ikke med da Olsson sikret gull

Forhåndsfavoritt Olsson gikk de siste tre milene alene, disponerte kreftene perfekt og sikret endelig VM-gullet hele Sverige har ventet på.

– Det er helt fantastisk, det han gjør i dag. Olsson fortjener den hyllesten han kan få. Det er mange som er imponert over det han gjør, sier Petter Northug til NRK etter svenskens gulløp.

På femmilen maktet verken han eller noen av de andre nordmennne å følge svensken, som gjorde som han ville i de italienske klassisksporene.

Olsson selv er dypt rørt over å ha benyttet VMs siste sjanse til å redde svenskene fra et Ski-VM uten topplassering.

– Akkurat nå er jeg jævli trøtt. Det er det verste jeg har vært med på i hele mitt liv, sier Olsson til NRK.

Gullekstra
Gullekstra

Seieren får svenske medier til å gå av hengslene.

«Kongen står og skriker! – Underbart», skriver Expressen i sin toppsak.

Den vanligvis så Petter Northug-gale avisen slår opp med Gull-ekstra-spesial, med kryss over «Silver Spesial».

Aftonbladet feirer VM-gullet med overskriften «Bragdgullet».

SKI-VM i Val di Fiemme 2013. Kong Carl Gustaf av Sverige hilser på Petter Northug etter stafett herrer 4x10 kilometer på langrennstadion i Val di Fiemme, Italia fredag.  Tord Asle Gjerdalen (1-1), Eldar Rønning (1-2), Sjur Røthe (1-3) og Petter Northug (1-4). (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
SKI-VM i Val di Fiemme 2013. Kong Carl Gustaf av Sverige hilser på Petter Northug etter stafett herrer 4x10 kilometer på langrennstadion i Val di Fiemme, Italia fredag. Tord Asle Gjerdalen (1-1), Eldar Rønning (1-2), Sjur Røthe (1-3) og Petter Northug (1-4). (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

SVTs langrennsekspert Per Elofsson mener gullet er viktig for svensk langrennssport.

– Det hadde uansett vært et bra VM for Sverige, selv om vi ikke hadde vunnet i dag. Vi har et godt stykke opp til Norge, og må sette oss ned og se på hva vi kan gjøre for å tette gapet. Men totalt sett blir det fantastisk med dette gullet, sier Elofsson.

Saken oppdateres!