ap (Foto: AP)
ap (Foto: AP)

«Blade Runner» fantaserte om å konfrontere inntrenger med pistol

Michael Sokolove sier han er sjokkert over hvor opptatt den drapstiltalte var av våpen.

Oslo (TV 2 Sporten): Den amerikanske journalisten og forfatteren fulgte Oscar Pistorius en lengre periode foran OL i London for å lage en større reportasje i New York Times.

Friidrettsutøveren bedre kjent som «Blade Runner» er siktet for overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Selv nekter han straffskyld, og hevder han trodde det var en innbruddstyv han skjøt gjennom baderomsdøren.

Aftonbladet skriver nå at mindre enn tre måneder før de dødelige skuddene, fleipet Pistorius om å skyte en innbruddstyv. 27. november skrev han følgende på Twitter:

– Ingenting er som å komme hjem og høre oppvaskmaskinen gå og tenke at det er en innbruddstyv klar til kamp!

Michael Sokolove forteller at den drapstiltalte hadde en forkjærlighet for våpen. Ifølge Daily Mail ble journalisten sjokkert over hvor opptatt 26-åringen var av sin pistol.

Ifølge Sokolove skrøt Pistorius av at han en natt hadde hørt en lyd i underetasjen og tok med pistolen for å konfrontere det han trodde var en inntrenger samtidig som han viste frem våpenet.

– Oscar var glad i sin semiautomatiske 9 mm. Den var viktig for ham, sier journalisten ifølge Daily Mail.

Etter fire dagers kausjonshøring fikk drapstiltalte Pistorius reise hjem med familien forrige uke. Da hadde han tilbrakt åtte netter på en celle på politihuset i Pretoria.