Niels Hertzberg (Foto: Olsen, Geir/VG)
Niels Hertzberg (Foto: Olsen, Geir/VG)

Niels Hertzberg er død

Marit Breiviks ektemann falt om på ferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere generalsekretær i Norges Håndballforbund Niels Hertzberg er død 71 år gammel. Hertzberg er også ektemann til tidligere landslagstrener Marit Breivik. Han falt om under et ferieopphold i Brasil.

– Helt uventet
Håndballpresident Karl-Arne Johannessen var en nær venn av Hertzberg og bekrefter den triste nyheten overfor TV 2 Sporten.

– Det er med sjokk og dyp sorg at vi har mottatt meldingen. Han var 71 år og veldig sprek. For oss er dette et sjokk fordi det var helt uventet. Jeg var sammen med ham for to uker siden, og han så ut som om han var 50 år, sier han til tv2.no.

Hertzberg har vært aktiv i norsk håndball i en årrekke, og vært en grunnpilar i oppbyggingen av idretten her i landet.

– Han var en bauta i norsk håndball. Og en av arkitektene bak håndballens utvikling, både organisatorisk og faglig, sier Johannessen.

– Fagsterk person
Også TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli er er nedslått av beskjeden som kom tidlig lørdag.

– Det er en veldig trist nyhet. Han er jo nesten 20 år eldre enn meg, men han virket nesten 20 ganger sprekere. Så det var veldig overraskende og uventet, sier han.

Han er enig med håndballpresidenten om at Hertzberg har vært en bauta i norsk håndball.

– Han har vært en veldig viktig person. I det store og hele gjorde han ikke så mye ut av seg, men han var en utrolig viktig person for håndballforbundet og i norsk håndball. Han var ikke bare generalsekretær og leder, men han var også en meget fagsterk person, sier Bredeli.

Niels Hertzberg satt som generalsekretær i Norges Håndballforbund fra 1984 til 2003, og har i tillegg bekledd flere forskjellige roller innen norsk håndball.