SKI VM i Val di Fiemme 2013. Petter Northug etter stafett herrer 4x10 kilometer på langrennstadion i Val di Fiemme, Italia fredag.  Tord Asle Gjerdalen (1 1), Eldar Rønning (1 2), Sjur Røthe (1 3) og Petter Northug (1 4). (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
SKI VM i Val di Fiemme 2013. Petter Northug etter stafett herrer 4x10 kilometer på langrennstadion i Val di Fiemme, Italia fredag. Tord Asle Gjerdalen (1 1), Eldar Rønning (1 2), Sjur Røthe (1 3) og Petter Northug (1 4). (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Northug fikk gratulasjon av svenskekongen: – Han inviterte meg på slottsmiddag

Etter gulløpet fleipet Petter Northug med at han skal feste på Stureplan med Carl Gustaf.

Se intervjuet med Northug i videovinduet over!

Oslo/Val di Fiemme (TV 2 Sporten): Den svenske kongen ventet på Northug for å gratulere etter stafettseieren der nettopp Sverige måtte nøye seg med sølv.

Calle Halfvarsson var sjanseløs i spurten der skikongen vartet opp med nok et lite stikk til naboene i øst da han slo ut med armene for å vise hvor overlegen han var på oppløpet.

– For en gangs skyld ville jeg ikke løfte en finger eller arm eller noe. Det var et målløst og tamt uttrykk. Jeg har aldri vært så ydmyk når jeg har passert målstreken før. Jeg var jo helt stum, sier han til TV 2 Sporten.

Fikk klem
Etter onsdagens seier på 15 kilometer fri, møtte Mosvik-ekspressen (27) Sveriges kronprinsesse Victoria (35) i VM-leiren og fikk en klem.

– Det var overraskende. Jeg stakk telefonnummeret mitt i lommen hennes, fortalte en flirende Northug og uttalte at han forventet en invitasjon til kongemiddag i Sverige i forbindelse med de kommende verdenscupløpene i Stockholm.

– Da er det kort vei til slottet. Jeg håper på en slottsmiddag.

701378

Etter stafettseieren sier Northug følgende til TV 2 Sporten om fredagens møte med Carl Gustaf.

– Han inviterte meg på slottsmiddag og sa jeg måtte ta med finstasen. Vi skulle virkelig kose oss i Stockholm om 14 dager, sa han.

– Fikk du beskjed om å ta med følge?

– Nei, vi skal dra ut på Stureplan sammen, og da måtte vi dra «ensamma» mente han, sier Northug og ler.

Sliten konge?
Før VM sendte Sveriges konge et stikk i retning Norges skikonge.

– Han så sliten ut i dag, sa Carl Gustaf før VM.

– Jeg ser ikke like sliten ut som svenskekongen i alle fall, kontret Northug.

Da trønderen onsdag fikk spørsmål om han helst ville sitte ved siden av Victoria eller Madeleine ved en eventuell visitt på det svenske slottet, svarte han:

– Jeg sitter helst mellom dem!

Taktikkløp
Det ble en merkelig siste etappe der teten gikk meget sakte med Northug lurende noen meter bak. Ingen ville dra, men da Calle Halfvarsson forsøkte seg i den siste bakken hang nordmannen med.

– Han økte vel farten, men det var ikke noe rykk. Ved et rykk må du dra fra. Det var det jeg ventet på, men det kom aldri. Da var det bare å ligge der og avvente. Jeg har den selvtilliten da jeg går siste etappe at jeg føler jeg har kontroll på dem rundt meg, og jeg forsøker også å gi uttrykk for det, sier Northug.