Martin Fourcade (Foto: LEHTIKUVA/REUTERS)
Martin Fourcade (Foto: LEHTIKUVA/REUTERS)

Fourcade flytter til Norge: – Tror det vil gjøre meg enda bedre

Franskmannen får Holmenkollen som bosted og rival Tarjei Bø som nabo.

Holmenkollen/Bergen (TV 2 Sporten): Martin Fourcade (24) er den argeste konkurrenten til de norske skiskytterstjernene. Nå ønsker franskmannen å bli enda bedre enn nordmennene, ved å flytte til Norge.

Fourcade har nemlig bestemt seg for å flytte til Holmenkollen og Oslo etter OL i Sotsji neste sesong.

– Jeg vil flytte til Oslo fordi jeg liker meg veldig godt her. Det er også viktig og bra for meg å forandre opplegget mitt litt og tenke nytt. Jeg tror jeg kan bli enda bedre ved å bo i Norge, sier Fourcade til tv2.no.

Les også: Fourcade: – Må ha vært en nordmann som tok tiden

– Har ikke råd til å kjøpe
Fourcade røpet Norge-planene til Aftenposten tidligere i vinter, men det er først nå at han har endelig bestemt seg.

Han har likevel ikke kjøpt seg bolig ennå.

– Nei, og det kan jeg heller ikke. Det er for dyrt her. Jeg er pent nødt til å leie, sier Fourcade med et smil.

Tv2.no møter 24-åringen på skiskytterstadion i Holmenkollen med sol og blå himmel som kulisse. Fourcade gjentar flere ganger hvor godt han liker seg her.

– Men jeg elsker Frankrike høyest i hele verden. Samtidig tror jeg det er lurt for meg å komme meg vekk derfra også. I hvert fall for et år eller to, forteller han.

At VM i skiskyting i 2016 avholdes i nettopp Holmenkollen spiller selvsagt også en stor rolle.

– Jeg er fortsatt veldig ung. Jeg er bare 24 år. Så jeg har mange år igjen. Men jeg må stadig sette meg nye mål og se fremover. Å flytte til Norge er en del av det, sier han.

Les også: Slik har du aldri sett skiskytterjentene før

– Gleder meg til å trene med Bø
Dermed vil Fourcade få rivalen Tarjei Bø som nabo fra 2014. Stryningen flyttet nylig fra skiskytterbyen Lillehammer til Holmenkollen.

– Vi har snakket mye om det, faktisk. Når vi blir boende så nær hverandre, så kan vi også trene sammen. Det gleder jeg meg til, sier Fourcade.

Franskmannen snakker godt engelsk og vil sånn sett ha få problemer med å bo i Norge. Men Fourcade lover å lære seg norsk. I hvert fall forsøke.

– Ja, jeg skal forsøke å lære meg språket. Jeg har allerede begynt litt og hører etter når dere snakker sammen. Hvis du for eksempel teller til ti til meg, så forstår jeg det, sier Fourcade med et smil.

Skiskyttergutta går jaktstart i Holmenkollen søndag, før det er fellesstart søndag. Fourcade går ut bare 0,1 sekund bak Bø på jaktstarten.