«SHAKE IT OUT»: I samtlige semifinaler har programleder Stian Blipp tatt med seg deltakerne i elleville dansestunt for å korte ned på ventetiden og skape god stemning.  (Foto: TV 2)
«SHAKE IT OUT»: I samtlige semifinaler har programleder Stian Blipp tatt med seg deltakerne i elleville dansestunt for å korte ned på ventetiden og skape god stemning. (Foto: TV 2)

Se alle Stian Blipps elleville dansestunt

Hvilken er din favoritt? Stem her!

Gjennom fem semifinaler i årets «Idol» har vi sett programleder Stian Blipp (23) forsøke å riste løs nervene til deltakerne ved hjelp av dans.

– Jeg har alltid syntes at det har vært gøy å spontant bryte ut i dans. Det er noe magisk ved det, forteller 23-åringen til tv2.no.

Du kan se alle de mer eller mindre spektakulære dansefestene lenger nede i denne artikkelen. Hvilken er din favoritt? Gi din stemme til høyre her!

– Jeg klarte å klaske trollungene rett i scenegulvet

Blipp forteller at han måtte trygle «Idol»-redaksjonen for å få med «shake-outene» i programmet, som går i beste sendetid på TV 2.

– Kompisene mine og jeg har alltid køddet med det hvis man er lei seg eller har det kjipt, så bryter man plutselig ut i dans. Da jeg foreslo at vi kunne gjøre det i «Idol», var det først sånn «nei, jeg tror ikke det». Men jeg tryglet dem om å la meg gjøre det på generalprøven, og da de så det der syntes de at det var kjempegøy, sier programlederen.

For Blipp har ikke alt forbundet med dansingen vært like gøy. I semifinale nummer fire ble det nemlig en smertefull affære for hans edlere deler, etter å ha dratt en gulvnær danseklassiker.

– Jeg klarte å klaske trollungene rett i scenegulvet. Det er en ekstremsport. Folk tror det bare er å shake det ut, men man burde ikke gjøre det hjemme, sier han om dansen du kan se nedenfor.

Nr. 4: Den fjerde «shake outen» fra semifinalen 27. februar:
701202

Slutt på «shake out»: – Det er trist

Når «Idol» går igang med direktesendte finalerunder fra Chateau Neuf i Oslo i kveld, er det trolig opptil flere danseglade seere som kommer til å bli skuffet. Da er det nemlig slutt på programlederens påfunn.

23-åringen synes ikke det er vanskelig å definere hvor trist det er at det ikke blir mer dansemoro.

– På en skala fra 1 til 13, så er det 13. Det er trist og jeg kommer til å savne det. Men man skal ikke se bort fra at det kommer en i finalen, avslutter han.

Se resten av «shake out»-dansene her:

Nr. 1: Den første «shake outen» fra semifinalen 15. februar:
701199

Nr. 2: Den andre «shake outen» fra semifinalen 20. februar:
701200

Nr. 3: Den tredje «shake outen» fra semifinalen 22. februar:
701201

Nr. 5: Harlem «shake outen» fra semifinalen 01. mars:
701461

Du kan se «Idol» fredager klokken 20.00 på TV 2. Les alt om «Idol» på tv2.no/idol!