Bø (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Bø (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Tarjei Bø frykter lillebror Johannes (19): – Blir ikke kult den dagen han slår meg

– Han bør også frykte meg, repliserer stortalentet.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Tarjei Bø har vist at vinnerformen er tilbake for fullt etter sykdomsproblemene som spolerte høstsesongen. Hele tre VM-gull og seier på sprinten i Holmenkollen er fasiten etter comebacket.

Men den sympatiske stryningen frykter at han kan bli utkonkurrert om få år. Og det av sin egen lillebror.

Les også: Bø ler av fotball- og langrennsdiskusjonen: – Den er helt meningsløs

– Blir hard nøtt å knekke
Johannes Thingnes Bø regnes nemlig som ett av de største skiskyttertalentene i verden. 19-åringen står med utrolige fem gull fra to junior-VM og ble hentet opp på elitelaget foran denne sesongen.

Torsdagens sprint i Holmenkollen var likevel Thingnes Bøs individuelle debut i verdenscupen. Rennet var følgelig også første gang brødrene Bø gikk sammen på høyeste nivå.

– Det er kult at vi endelig kan konkurrere mot hverandre. Men jeg må innrømme at det blir veldig lite kult den dagen han klarer å slå meg. Han må skyte veldig bra og jeg må bomme en del hvis han skal slå meg allerede nå, men om noen år kan han være på høyde. Han kommer til å bli en svært hard nøtt å knekke, sier storebror Bø til tv2.no.

Lillebror: – Fint at han bygger meg opp
Det liker lillebror Bø svært godt å høre.

– Det er moro å ha noe skikkelig å strekke seg etter. Jeg må trå skikkelig til for å matche Tarjei, for merittene hans er veldig gode. Men hvis jeg holder meg frisk neste sesong, så kan jeg gjøre det veldig bra allerede da. Det blir noen spennende år fremover, sier han til tv2.no.

Og legger til med et glis:

– Han bør også frykte meg. Og jeg setter selvsagt veldig pris på at han innrømmer det og bygger meg opp litt.

Thingnes Bø har allerede overgått storebrorens prestasjoner i juniorklassen. Torsdagens verdenscupdebut med 28. plass i Holmenkollen overgikk også Tarjei Bøs egen debut på seniornivå.

– Han hadde en 61. plass i sin debut, så nå slo jeg han igjen. Jeg slo han gjennom hele min juniortid også, men det er selvsagt i seniorklassen det virkelig gjelder. Han tror kanskje ikke jeg klarer å overgå han som senior, men det samme sa han til meg før jeg ble junior også, sier Thingnes Bø med et stort glis.

Les også: Slik har du aldri sett skiskytterjentene før

– Folk tar feil av oss
Brødrene Bø har – som de fleste brødre – veldig mange likheter. Stemmen er tilnærmet identisk og det gjenkjennelige smilet er også hos dem begge.

Men ifølge storebror Tarjei har de også mange likheter som skiskyttere.

– Folk pleier faktisk å ta feil av oss når vi går ute i løypa. Vi går veldig likt på skiene og ligner også i kroppene. Vi er nok skrudd sammen på den samme måten, forteller han.

– Det er mye av det samme på standplass. Vi trigges begge av heftige dueller og når vi kan skyte om gull. Han har mange av de samme egenskapene som meg, og jeg kjenner meg veldig igjen i Johannes, sier Tarjei Bø.

Han tror likevel lillebroren skal jobbe hardt for å overgå hans egne meritter.

– Det blir nok vanskelig for han. Jeg er ganske godt fornøyd med det jeg har vunnet til nå. Men det er mulig, og han kan absolutt matche meg. Da har jeg veldig lyst til å konkurrere mot han mann mot mann. Det blir kult.

Og legger til:

– Lillebrødre har det ofte med å bli best. Ole Einar Bjørndalen har jo en storebror (Dag Bjørndalen) som han etter hvert knuste helt.

Les også: Fourcade: – Må ha vært en nordmann som tok tiden

– Tenk om vi begynner å le på standplass?
Tanken på en direkte duell mellom de to brødrene i sporet og på standplass har selvsagt blitt diskutert hjemme hos familien Thingnes Bø.

– Vi har snakket mye om det og tullet om hva som vil skje hvis vi kommer sammen inn på siste skyting på en jaktstart, for eksempel. Vil vi bare begynne å le, kanskje? Det blir spennende å se, sier Thingnes Bø og flirer.

19-åringen var uansett godt fornøyd med å få sin individuelle seniordebut i verdenscupen. Og det attpåtil i Kollen.

– Jeg har gått flere barneskirenn her tidligere, men aldri seniorløp. Det er veldig kult og en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er også ganske fornøyd med innsatsen. Det var bra på standplass, men formen er ikke helt som den skal. Jeg håper den blir bedre i løpet av helga, sier han.