booo (Foto: Scanpix)
booo (Foto: Scanpix)

Fourcade etter tidelstapet for Bø: - Må ha vært en nordmann som tok tiden

– Forstår at han er lei av å tape til nordmenn med små marginer, gliser Tarjei Bø.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): I Emil Hegle Svendsens fravær tok Tarjei Bø ansvar på sprinten i Holmenkollen.

24-åringen skjøt feilfritt og kastet seg over målstreken på sprinten. Martin Fourcade (to bom) ble den sterkeste utfordreren, men med Bø som nervøst vitne i målområdet endte franskmannen 0,1 sekund bak vinneren.

Det var Bøs første seier i Kollen. Og det attpåtil i strålende solskinnsvær og med mange tilskuere på tribunene.

– Det var utrolig morsomt å gå her og vinne på hjemmebane. Det er gøy å kunne noe tilbake til nordmennene som har møtt opp. Dessuten var det en fin ting å krysse av på CVen, siden jeg aldri hadde vunnet her, sier Bø etter løpet.

Fourcade "skyldte" på norsk speaker
Fourcade var på sin side ikke like blid etter det sure tapet.

– Jeg begynner å bli lei av å tape med små marginer nå. Sekundene er ikke på min side denne sesongen. Men det må jeg bare innfinne meg med. Så lenge det blir til OL neste sesong, sier han på pressekonferansen etter løpet.

Fourcade "skyldte" videre på norsk hjemmefavorisering.

– Jeg trodde jeg hadde vunnet da jeg gikk over målstreken. Jeg var helt sikker, for speakeren telte ned med "tre, to, en". Og jeg gikk over målstreken på en. Han talte ned veldig tregt. Og det må ha vært en nordmann som tok tiden min. En nordmann som ønsket norsk seier her, sier en smilende og spøkefull Fourcade til pressekorpset.

Bø: – Han er lei nå
Bø forstår frustrasjonen til sin franske rival godt. Spesielt siden Fourcade tapte knepet for Emil Hegle Svendsen i VM i Nove Mesto, samt for Andreas Birnbacher i Hochfilzen tidligere denne sesongen.

– Han begynner å bli lei nå. Det fortalte han til meg inne på skifterommet. Han var spesielt skuffet over speakeren, som han mente telte ned feil, sier Bø og ler.

– Jeg var egentlig ganske fornøyd med nedtellingen. Fourcade har vunnet nok, legger Bø til med et glis.

Det var TV 2s skiskytingsekspert Ole Kristian Stoltenberg som var speaker på stadion. Han "skværet opp" med franskmannen i etterkant.

– Jeg styrer ikke klokka og skulle til å si null da Fourcade slang frem leggen. Men jeg beklaget til han i etterkant og alt var i orden. Han sa han ikke hadde mer å gi uansett, sier Stoltenberg til tv2.no.

Les også: Medaljeløs svenske ikke misunnelig på norsk suksess

– Er her for å vinne
Han fulgte den spennende innspurten fra sidelinjen.

– Det var utrolig spennende. Men veldig deilig å se at jeg fikk seieren. Jeg er her for å vinne. Andreplasser betyr ingenting, sier Bø.

Nå ser han frem til en ny duell med Fourcade på lørdagens jaktstart.

– Det blir nok en ren skytekonkurranse. Skyteformen min er god, men det går for sakte i sporet. Fourcade på sin side god i sporet. Så jeg tror han kan klare å bykse fra meg underveis. Samtidig så vet han at det kan straffe seg mot slutten. Jeg tror vi går sammen en stund, så blir det avgjort på standplass, sier Bø til tv2.no.

Les også: Tror det norske flagget er rødt, hvitt og blått... og svart

- Håper på spurt med Fourcade
– Hvordan ser du for deg en eventuell spurt med Martin Fourcade?

– Hvis jeg kan velge, så tar jeg en spurt. Jeg har faktisk aldri spurtet mot han før, så det vil jeg gjerne prøve, sier en selvsikker Bø.

Men han er veldig klar over at franskmannen er supermotivert for å få et resultat.

– Fourcade kjemper om den gule verdenscuptrøya nå. Med Emil (Hegle Svendsen) ute, så har han egentlig vunnet den allerede. Så han har alt å gå for, sier Bø.

Henrik L'Abee-Lund ble nest beste nordmann på tolvteplass, mens Ole Einar Bjørndalen bommet hele tre ganger på andre og siste skyting og falt ned til en 18. plass.

Bøs lillebror, Johannes Thingnes Bø, endte på sin side på en solid 28. plass. Spesielt ettersom dette var ungguttens første individuelle verdensrenn.

Fredag er det kvinnene som skal gå sprint, mens det er jaktstarter lørdag. Søndag avsluttes verdenscuphelgen i Oslo med fellesstarter i Holmenkollen.

Martin Fourcade
Martin Fourcade