rafa (Foto: Anna Gowthorpe)
rafa (Foto: Anna Gowthorpe)
Chelsea players celebrate their first goal scored by Fernando Torres during the FA Cup (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Chelsea players celebrate their first goal scored by Fernando Torres during the FA Cup (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

Benitez kokte over etter cupseier: – Jeg drar ved sesongslutt

Chelsea-manageren mener klubbens egne fans har en agenda – og sier klubben har gjort en stor feil.

Middlesbrough - Chelsea 0-2

Chelsea tok seg greit videre i FA-cupen på Middlesbroughs bekostning, men kampen vil utvilsomt bli husket for manager Rafa Benitez' utbrudd mot egne fans etter kampslutt.

– De sløser bort tiden med bannerne og sangene. De trenger ikke bekymre seg. Jeg drar ved sesongslutt, sier Benitez ifølge BBC.

Lagt for hat
Spanjolen tok over etter at populære Roberto di Matteo fikk sparken av klubbens mektige eier Roman Abramovitsj i fjor. Bakgrunnen som manager for ligarivalen Liverpool, som på 2000-tallet møtte Chelsea i flere tette oppgjør i Mesterligaen, gjorde at han umiddelbart ble lagt for hat hos hjemmefansen.

– Disse Chelsea-supporterne har en agenda. Disse Chelsea-supporterne ødelegger klubbens omdømme, raser Benitez.

Det er ikke første gang spanjolen blir sint på pressekonferanse. Se Rafa rase mot Sir Alex her (saken fortsetter under):

701141

Han mener også det var en feil av klubben å gi ham tittelen «midlertidig manager».

– Det var en gedigen feil. Jeg er manager og jeg vil lede klubben, sier Benitez.

Nå ber han fansen støtte spillerne for at Chelsea skal kunne kvalifisere seg til Mesterligaen neste sesong.

– Jeg er profesjonell og jeg kommer til å gjøre jobben min. Når sesongen er slutt, drar jeg, gjentar Benitez.

Les utblåsingen i sin helhet nederst i saken!

Løsnet etter hvilen
Etter en sjansefattig og kjedelig førsteomgang tok gjestene føringen fem minutter etter hvilen. Yossi Benayoun spilte ballen tilbake til Ramires, som fant nettmaskene fra rundt 20 meter via Fernando Torres – en scoring som muligens vil bli tilkjent spanjolen.

Om så skjer var det utskjelte Torres' første scoring siden 4. runde-kampen mot Brentford for en måned siden.

Se kampsammendrag øverst!

Ledermålet førte til at Chelsea greide å etablere et press på hjemmelaget. Tyve minutter senere betalte det seg da Victor Moses satte ballen i åpent mål etter lekent forarbeid av Oscar og Eden Hazard. Brasilianske Oscar hælflikket ballen til Hazard, som kunne servere Moses på åpent mål.

Chelsea players celebrate their first goal scored by Fernando Torres during the FA Cup (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Chelsea players celebrate their first goal scored by Fernando Torres during the FA Cup (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)

Like før hadde Hazard sett et lovende skuddforsøk gå like utenfor, men belgieren lyktes altså bedre som tilrettelegger minuttet senere.

Middlesbrough ga likevel på ingen måte opp. Med åtte minutter igjen å spille headet først Seb Hines like over, før innbytter Ishmael Miller misbrukte en god sjanse til å redusere da han blitt frispilt sekunder senere.

Les også: Benitez hinter om Chelsea-exit
Les også: Everton tok seg kontrollert videre i FA-cupen

Flere scoringer ble det ikke, og Chelsea henger dermed fortsatt med i turneringen etter å ha blitt hektet av i ligaen og røket ut av Mesterligaen.

I kvartfinalen møter London-laget ligaleder Manchester United. Kampen spilles på Old Trafford helgen 9.-10. mars.

Øvrige kvartfinaler: Everton - Wigan, Millwall - Blackburn og Man. City - Barnsley.

Her er Rafa Benitez' utblåsing i sin helhet:

«Jeg har vært manager i 26 år. Jeg har vunnet Champions League, Klubb-VM, FA-cupen, Supercupen, den spanske ligaen to ganger, det samme med FA-cupen her. Ni trofeer, alle trofeer du kan vinne på klubbnivå. Så denne gruppen supportere, de gjør ikke klubben noen tjenester. De synger og kaster bort tid på å forberede bannere, bare fordi noen gjorde en feil: De ga meg tittelen «midlertidig manager», og jeg vil dra når sesongen er over. Så de trenger ikke kaste bort tid på meg, de må konsentrere seg om å støtte laget. Det er alt de må gjøre. Når alt kommer til alt så hjelper de ikke klubben, resten av fansen eller spillerne. Men hver kamp fortsetter de å synge, og de fortsetter å forberede bannere. De kaster bort tiden. Det de må gjøre er å støtte laget.

Dersom vi ikke klarer å oppnå det vi forventer å oppnå, å være blant de fire øverste på tabellen og komme til Champions League neste sesong, kommer jeg til å dra. De kommer til å bli i Europaligaen, og de er nødt til å ta ansvar også. Om de setter spillerne under press eller ikke lager en god atmosfære på Stamford Bridge, så må de forstå at de gjør en stor feil, for resten av fansen har lyst til å se laget i Champions League neste år. Så jeg mener det ville vært mye bedre for alle å ha en god atmosfære, om alle støttet laget og spillerne.

Jeg er manageren, og jeg leder laget. Jeg har lyst til å lede spillerne og ingen navn. Så jeg tar ut laget, og jeg tar avgjørelser, og når sesongen er over så drar jeg uansett – for jeg er midlertidig, som de sier. Så igjen, de kaster bort tiden sin. Jeg har bevist over disse tre månedene at jeg ønsker å vinne alle kampene. Jeg er profesjonell, og jeg er sikker på at om vi vinner så blir jeg den lykkeligeste mannen i verden. Om en gruppe fans fortsetter med sin agenda, og de fortsetter med å ikke støtte laget og med å kaste bort tiden sin på slike ting, så er det deres avgjørelse. Men de hjelper ikke laget, klubben, eller noen.

Jeg trives veldig godt her. Det er et topplag som har en veldig god gruppe spillere som jobber veldig hardt. Det er en toppklubb, det er ikke problemet. Problemet er en gruppe mennesker som mener de kan si hva de vil, i stedet for å støtte laget. De er nødt til å støtte laget, de er nødt til å støtte spillerne, og ikke kaste bort tid på andre ting. De trenger ikke bekymre seg for meg, jeg drar når sesongen er over. Jeg gjør jobben min, jeg vil prøve å vinne hver eneste kamp, det er alt.»