Untitled 3 copy
Untitled 3 copy

Eirik skapte full dommersplid i «Idol»: – Du er syk i hodet, Gunnar Greve!

Se hva som skjedde i den nest siste «Idol»-seminalen.

Sist fredag gikk Astrid og Anniken videre til finalerundene i «Idol». I kveld ble det delt ut to nye finaleplasser.

De fire dommerne Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge, Espen «Dansken» Selvig og Gunnar Greve var på plass for å gi sin vurdering av kveldens åtte deltakere, men det var seerne som avgjorde hvilke to deltakere som fortjente plassene i finalerundene.

Her kan du lese og se hva som skjedde i onsdagens direktesending.

– Perfekt sangvalg

Camilla Beniksen Rakbjørg (18) var den første til å entre «Idol»-scenen. Hun sang «Try».

Gunnar: Det er digg å begynne kvelden på en sånn måte. Ingen hemmelighet at du er en favoritt. Det jeg er redd for at du trekker deg fra hoppkanten like før du tar sats, men når det er sagt synes jeg det var glimrende gjennomført.

Kurt: Et helt perfekt sangvalg. Knallstart, dette her.

Dansken: Attitude og autoritet er to ord jeg tenker på når du synger. Du har levert veldig bra.

Tone: Gunnar har kjempet for deg hele veien, men i dag har du vist deg fra din beste side for min del, så jeg er veldig fornøyd.

Se Camilla fremføre «Try»

Dommerslakt

Nestemann ut var Jonas Joakimsen (20) som fremførte «You're the Voice».

Tone: Jeg sitter her og skjelver litt, nesten. Jeg tror dette var en påkjennelse for deg og oss andre. Jeg tror du har tatt vann over hodet når du tar denne låta. Det blir stressende og du synger ikke spesielt bra på denne låta her. Kall meg gjerne en megge nå, men jeg må være litt meggete, for dette var ikke helt topp.

Gunnar: Oppgaven å nå opp til de høyeste tonene, gjør at det dreper hele muligheten til å gjøre resten av opptredenen minneverdig.

Dansken: Du er hakke gal som velger denne låta her. Det er en stor oppgave, kanskje et hakk for stort for deg i dag. Men nå er det er sagt må jeg si at det må være veldig gøy å kjøre bil med deg.

Se Jonas fremføre «You're the Voice»

Splittet dommerbord

Elise F. Karlsmoen (17) sang «Black Velvet», og fikk både gode og lunkne tilbakemeldinger fra dommerne.

Dansken: Det jeg fester meg mest ved er at det er spilleglede. Du koser deg. Du har en fantastisk stemme og du kler å by på deg selv på en røffere måte.

Gunnar: Det er så lett å se at du storkoser deg på scenen, men for meg blir det litt tamt og intetsigende.

Kurt: Jeg er dypt uenig med Gunnar. Du tar en veldig oppbrukt låt, men låten er ganske vanskelig å synge og du leverer kjempebra. Det ser ut som du koser deg.

Tone: Kjedelig låt, men det er ikke ditt problem. Du er en stødig jente som leverer kjempefint, men det kan blir litt kjedelig. Men du er veldig flink!

Se Elise fremføre «Black Velvet»

– Du gjør det jævlig fett hver gang

Etter reklamepausen gikk Eirik Søfteland (24) på scenen og fremførte The Beatles-klassikeren «Come Together».

Gunnar: Hele bordet satt og danset. Det er så mye attitude og temperatur i det du gjør nå. Rocke-Eirik er jeg ikke ferdig med, men jeg har hørt ham. Jeg vil se og høre noe annet også.

Dansken: Du er syk i hodet, Gunnar Greve! Kjære norske folk, stem denne mannen videre!

Tone: Når jeg skal på konsert er jeg keen på å stå med en halvliter, synge med og smile, og når jeg ser deg smiler jeg og synger med. Det er så deilig!

Kurt: Du tar meg hver eneste gang. Du tar scenen. Du bruker muligheten, og du gjør det jævlig fett hver gang. Jeg håper folk stemmer på deg, for jeg tror du har masse potensiale.

Se Eirik fremføre «Come Together»

– Kraftig stemme og stort register

Ingebjørg Andrea Vik (25) fremførte «The Story», og fikk – i likhet med andre deltakere – blandede tilbakemeldinger fra dommerne.

Dansken: Jeg har hatt sansen for deg lenge, og jeg har gledet meg til at kordamene blir hjemme og solisten Ingebjørg kommer frem. Jeg syns ikke du naila den hundre prosent, men du har en kraftig stemme og stort register, og det håper jeg vi får høre mer av hvis du går videre.

Kurt: Du har en stemme som kan brukes til ganske mye. Ganske kult låtvalg, og jeg koste meg. Det var bra.

Tone: Du synger kjempebra og du har en stor, stor stemme. Når det er sagt så blir jeg ikke helt engasjert. Jeg føler jeg setter på en plate og at den rusler og går i bakgrunnen. Men det var bra gjennomført.

Gunnar: Din største utfordring blir å tenne din egen stemme, å vite når du skal slippe ut de riktige porsjonene på riktig måte.

Se Ingebjørg fremføre «The Story»

– Total skivebom

Sjette deltaker på scenen var Christer Dalsbøe (22) som sang «Single Ladies» mens han spilte gitar. Dommerne var nok en gang ikke samstemte.

Gunnar: Det funket ikke helt for meg. Det er litt surt her og der. Men du har en formidling som... fy faen!

Dansken: Dette var total skivebom. Du har bommet på låta. Jeg hadde virkelig håpet at du skulle kline til og slå meg i bakken, men for meg var dette var helt feil. Du har en fantastisk stemme og signatur, og i denne låta forsvant alt sammen. Det er jeg lei meg for, fordi jeg vet du kan bedre.

Kurt: Jeg er veldig uenig. Du er en liten luring som velger låter som passer deg. Jeg synes du gjorde en dritbra jobb.

Tone: Jeg synes du gjør det kjempefint. Jeg liker at du har gjort din egen versjon, og det er en kul versjon. Det er alt jeg vil kommentere på denne låta her.

Se Christer fremføre «Single Ladies»

Dommerskryt til Ola

Etter nyhetspausen entret Ola Weel Skram (21) og sang «I Will Wait».

Gunnar: På ett tidspunkt var jeg grenseløst irritert på deg, fordi jeg tror du vet at du er jævlig bra og at du nesten safet. At du kom til neste runde uten å føle at du gjorde spesielt mye. I dag slapp du alle hemninger. I dag gikk du all in og gutset alt. Det største problemet du kommer til å støte på i kveld, er om folk der hjemme husker å stemme.

Kurt: Du valgte helt riktig låt. Jeg vet ikke om det var hundre prosent rent og alt det der, men det betyr ingenting.

Se Ola fremføre «I Will Wait»

– Utviklingspotensiale jeg liker

Siste deltaker ut var Charlotte Elisabeth Øveraas (22). Hun fremførte «Impossible».

Tone: For meg er du mye av det «Idol» handler om. Du har en pakke som veldig, veldig få har. Du er ikke ferdig i det hele tatt, men du har et utviklingspotensiale jeg liker.

Dansken: Det er tøft at du velger en såpass utfordrende låt, men jeg synes det er litt for forsiktig. Det er ikke sikkert nok og trygt nok. Spørsmålet er om jeg hadde giddet å ha kjøpt den plata.

Se Charlotte fremføre «Impossible»

Det endte med at Eirik Søfteland (24) og Ola Weel Skram (21) ble kveldens vinnere.

Se det første intervjuet med Eirik og Ola her!

Se kveldens «Idol»-bilder:

Les alt om «Idol» her!