ØYENBRYNSTABBE: Vibeke Johannessen fikk øyenbrynene tatovert med hårene feil vei. Bildet øverst til venstre ble tatt like etter hennes første behandling. Bildet under viser hvordan hun egentlig ønsket å ha dem. (Foto: Privat)
ØYENBRYNSTABBE: Vibeke Johannessen fikk øyenbrynene tatovert med hårene feil vei. Bildet øverst til venstre ble tatt like etter hennes første behandling. Bildet under viser hvordan hun egentlig ønsket å ha dem. (Foto: Privat)

Vibeke fikk tatovert på øyenbryn: – Det ser ikke naturlig ut i det hele tatt

Fikk tatovert på grå øyenbryn med hårstrå som ligger feil vei.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vibeke Johannessen (28) var ikke fornøyd med brynene sine slik de så ut fra naturens side, og ville slippe å sminke dem hver morgen. Derfor bestemte hun seg for tre år siden for å få tatovert på øyenbryn hos Irenes makeup i Drammen.

– Det som skjedde var at de faktisk tatoverte hårene feil vei, og at det ble grått i stedet for brunt. Det ble jo ikke naturlig i det hele tatt, sier Vibeke til «TV 2 hjelper deg»

Kan sitte i åtte år

Øyenbrynshår peker utover mot ørene, mens Vibekes bryn ble tegnet motsatt vei, altså inn mot nesa. I tillegg er det også vanlig å tatovere over det håret som er der naturlig, mens Irenes makeup barberte bort hårstråene fra midten av, og tatoverte nye hårstrå som ligger høyere enn hennes naturlige bryn.

– Nei, jeg angrer jo. Jeg synes det er helt vilt. Det er noe man har midt i ansiktet. Jeg synes nesten det var flaut å være ute. For jeg fikk gjerne bemerkninger fra venner og bekjente, og det går jo på selvtilliten selvfølgelig, sier Vibeke.

Permanent sminke holder normalt i tre til åtte år, avhengig av hudtype og hvor dypt en stikker nålen som brukes. I de 3.000 kronene Vibeke betalte for brynene var det inkludert tre behandlinger. I tillegg fikk hun en fjerde behandling gratis, men for hver tur til salongen i Drammen følte hun at resultatet ble verre.

– Jeg sa at det var gjort en dårlig jobb og at hårstråene var feil vei. Han var ikke enig i det, og sa «nei du får ikke pengene tilbake, men vi kan gjøre sånn at du blir fornøyd», forteller hun.

Les også: Monica har betalt 1.075 000 kroner for denne muren

Se smakebiter av kveldens sending:

Innrømmer ikke feil

Ettersom Vibeke synes brynene bare ble verre for hver behandling ville hun ikke fortsette å dra tilbake til Irenes makeup selv om de tilbød gratis behandling. Som en nødløsning dro hun derfor til en ny salong for hjelp.

– Hun så på bryna og sa at «det her er ikke godt nok gjort». Hun sa at «vi får bare gjøre det beste ut av det, og fylle igjen slik at du ikke har de hårstråene som ligger feil vei og så legge på en farge slik at du heller får brune bryn», forklarer Vibeke.

Dermed har Vibeke nå to sett med øyenbryn fra to forskjellige salonger. Nå ønsker hun å få fjernet brynene laget av Irenes makeup med laser, og synes at salongen bør ta regningen. «TV2 hjelper deg» har i flere uker forsøkt å få til et intervju med ledelsen for Irenes makeup, men Bjørn-Ove Gramdal skriver i en e-post at de ikke har gjort noe feil og at de er ferdige med saken.

– Det synes jeg er veldig dårlig, at han ikke kan være voksen nok til å stå for det han har gjort. Da har han kanskje skjønt at han har gjort noe feil, sier Vibeke Johannessen.

Les også: To-ukers ferie ble til seks timer på Filippinene

Mange blir misfornøyd

KAN FAGET: Solvår Hegge er en av Norges fremste på permanent sminke. (Foto: Christian Moen)

At folk blir misfornøyde med tatoverte øyenbryn er ikke uvanlig. Solvår Hegge er en av Norges fremste på permanent sminke, og det kommer stadig folk til henne for å få hjelp med tatoverte bryn som de er misfornøyde med.

– Når de kommer til meg ønsker de jo å få rettet det opp. Og så er det jo vurderingen om det er mulig å gjøre noe med det, forteller Hegge.

Hun har jobbet med permanent sminke i mange år, og ser at den vanligste feilen som blir gjort er å tatovere utenfor ansiktets naturlige linjer. Ofte sier Hegge nei til korrigeringer fordi hun ser at det ikke vil være mulig å gjøre det fint igjen.

– Hvis det er en pigmentering som ligger et godt stykke utenfor det øyenbrynet du naturlig har, ønsker jeg ikke å gjøre noe med det. Men hvis pigmenteringen er litt feil, men ligger i selve brynet, er det om ikke enkelt, ett gjennomførbart prosjekt. Men de må tilbake til flere behandlinger, forklarer Solvår Hegge.

Les også: Hygienesjokket på McDonald's går verden rundt

Folk vil ikke vise seg utendørs

KOSTBART: Hudlege Jon Langeland får ukentlig inn kvinner som ønsker å laserfjerne tatovert sminke. (Foto: Chris-Erik Kristoffersen)

På Hudklinikken i Oslo, får hudlege Jon Langeland ukentlig inn kvinner som ønsker å laserfjerne tatovert lipliner, eyeliner eller øyenbryn.

– Det er ikke så lett å fjerne som mange tror. Det er ofte en del overveielser en må gjennom. Uansett blir det ofte en litt kostbar og litt langdryg prosess. Og noen ganger blir det verre før det blir bedre, fordi noen av fargestoffene slår over til kullsort første gang de behandles med laser. Da kan det være snakk om mange behandlinger før man får det vekk, forklarer hudlegen.

Når kundene kommer til Hudklinikken for hjelp, er de ofte i en desperat situasjon.

– Mange vil ikke gå ut, de vil ikke vise seg frem. De får masse problemer. Noen vil nesten ikke gå på jobb engang. Du har det jo midt i ansiktet. Derfor blir jo vi som ser baksiden av medaljen mer og mer skeptiske til at man i utgangspunktet gjør sånne ting. For de som blir misfornøyde er det en lang vei å gå, sier Langeland.

Han mener det er viktig at salongene som tilbyr permanent sminke ikke ser på behandlingene som rene salg.

– Det er da det blir feil. Her må man tenke på at man gjør noe med en annen person som faktisk kan påvirke livet deres ganske mye. Det er en alvorlig ting som ikke bare handler om penger.

«TV 2 hjelper deg» ser du i kveld klokken 20.30!