Tarjei Bø (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)
Tarjei Bø (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)

Tarjei Bø ler av fotball- og langrenndiskusjonen: – Den er helt meningsløs

– Men jeg har fliret godt av å lese sakene, sier skiskytteren med et glis.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Diskusjonen mellom det norske fotballmiljøet og langrennsmiljøet har vært tidvis heftig de siste dagene.

Det begynte med at langrennsløper Finn Hågen Krogh mente at det å bli Tippeliga-spiller ville være «ganske lett», og fullt mulig innen tre år. Det fikk Rosenborg-duoen Tarik Elyounoussi og Tore Reginiussen til å fyre seg opp og gå til motangrep.

– Jeg har sett ham spille fotball for Tverrelvdalen IL, og det må nok adskillig mer til enn tre år med hard fotballtrening, sa Reginiussen.

Krogh svarte så med å trikse med en appelsin for å vise frem sine fotballkunster. Reginiussen ville ikke være noe dårligere og viste også frem sine egenskaper med den oransje frukten.

Les også: Langrennsekspert: – Det er mange som tror at norsk fotball er toppidrett

– Har ledd godt av saken
Torsdagens Kollen-vinner Tarjei Bø har lattermildt fulgt diskusjonen fra sidelinjen.

– Jeg tror ikke jeg skal gjøre som Finn og melde like hardt, men jeg må innrømme jeg har fliret og ledd godt av å lese sakene. Det er spesielt artig å lese alle motangrepene fra fotballspillerne, sier Bø med et smil til tv2.no.

Les også: Fourcade etter tidelstapet for Bø: - Må ha vært en nordmann som tok tiden

Selv om gullvinneren fra VM-fellesstarten i Nove Mesto er blitt underholdt av Krogh & co., så mener han diskusjonen er helt meningsløs.

– Ja, det er den virkelig. Det er to helt forskjellige idretter vi snakker om, med ulike fysiske egenskaper inne i bildet. Når de snakker om hva som er den tøffeste idretten, så er det helt feil ord å bruke, sier Bø.

Og utdyper:

– For du sliter deg ut på en helt annen måte på ski i forhold til fotball. Samtidig så er fotball tøffere muskulært enn ski. Det er helt andre egenskaper som gjelder. Bare tenk på fotballforståelse og det tekniske aspektet. Er man langrennsløper kan man kople mer av å gå det man klarer.

Stryningen spilte selv fotball i yngre alder. Men Bø «tør» ikke å tippe sitt nåværende nivå.

– Jeg er kanskje på 5.-divisjonsnivå som Petter Northug er? Hehe. Nei, jeg må nok gå gradene den dagen jeg legger opp, sier han og ler godt.

Les også: Spåmann Bø før ski-VM: – Tror de tar like mange gull som vi