Allan og Ørjan i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Allan og Ørjan i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Muskelbuntene Allan og Ørjan: – Vi har ekstremt med testosteron som må ut

Møt årets «The Amazing Race»-deltakere.

Av: Sandra Mei Ling Noer og Beate Sneve Larsen

De ser litt ut som de kommer fra en amerikansk actionfilm, Allan Wetrhus (43) og Ørjan H. Øvstetun (26). De to er lagkamerater i amerikansk fotball, og når «The Amazing Race Norge» har premiere førstkommende onsdag er de ett av ti deltakerpar som kjemper om en førsteplass i kappløpet som går rundt hele jorden.

– Den største utfordringen vår blir å holde roen. Vi har ekstremt med adrenalin og testosteron som må ut, forteller Ørjan til tv2.no.

Se video av alle ti deltakerparene før avreise ovenfor!

– Må passe på å holde fokus

Amazing Race Norge-deltakerne (Foto: Alex Iversen/TV 2)
Amazing Race Norge-deltakerne (Foto: Alex Iversen/TV 2)
26-åringen tror det massive tidspresset i konkurransen kan føre til duoens nedfall.

– Vi kommer til å gå på sånne blemmer som at vi ikke tenker oss om når vi leser ledetrådene.

– I racet er det så full fart hele tiden at vi også kan bli litt overmodige. La oss si at vi vinner en etappe og er helt i skyene, da kan vi fort tro at vi automatisk vinner neste og så kommer vi på nest siste eller noe. Vi må passe på å holde fokus hele tiden, mener Allan.

– Streng og vanvittig vakker

Et av de parene de amerikanske fotball-kompisene må konkurrere mot i TV-programmet er i den andre enden av testosteron-skalaen. Cecilie A. Kreutz (42) og Camilla H. Smith (43) startet sitt vennskap med en krangel på fest for 25 år siden.

Cecilie og Camilla i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Cecilie og Camilla i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Det lange vennskapet gjør at venninnene vet hva hverandres gode og dårlige egenskaper er.

– Cecilie kan være veldig streng, røper Camilla.

– Jeg sier fryktelig mye dumt innimellom, så hun kan bli litt sånn «Camilla, det skulle du ikke sagt». Og så tenker jeg etterpå at det ikke var noe gæærnt. Men så blir jeg litt nervøs og tenker «kanskje det var litt gæærnt det jeg sa?», fortsetter hun.

43-åringen har også flust med lovord å komme med om sin makker.

– Det positive med Cecilie er at hun er et fantastisk konkurransemenneske. Og så er hun min aller flotteste venninne! Hun er jo vanvittig vakker, da.

Se hva Cecilie og Camilla sier om hverandre i videoen øverst i artikkelen.

Det eldste paret: – Vi har roen

Wenche og Eva i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Wenche og Eva i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Wenche Eriksen (50) og Eva Birgitte Skjønhaug (49) er to venninner fra Drøbak.

– Den største fordelen vår må jo være at vi er det eldste paret i snittalder, sier Eva om konkurransen. Hun tror alderen kan være både en styrke og svakhet, men velger å fokusere på det positive.

– Jeg tenker at vi har litt av roen med oss, fortsetter hun.

– Vi får jo tro at alderen og erfaringen vi har også vil være et gode i forhold til de som er unge og eksplosive og fulle av krefter, tilføyer Wenche.

Det yngste paret: – Tror vi er litt tøffere

Priscila Merkesdal i Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Priscila Merkesdal i Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Linn Christine Pedersen (22) og Priscila Merkesdal (23) er blant de yngste deltakerne denne sesongen.

– Det er mange som kan si at det å være eldre og erfaren kanskje er viktig, men vi tror at det å ha en litt ung spirit og ta ting på sparket og kjøre på alt du har kan være like bra, tror Linn Christine.

– At vi er noen av de yngste deltakerne er nok en fordel med tanke på at det er noen eldre par som er med. Jeg sier ikke at de ikke tør å hoppe i fallskjerm, men jeg tror kanskje vi er litt tøffere enn dem. Og alt dette her med å snakke med fremmede, kanskje vi behersker engelsk litt bedre enn de eldre som er her. Sånne småting tror jeg kan gjøre at vi skiller oss litt ut, mener Priscila.

Ikke redde for noe... unntatt fotball

Julie og Robert i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Julie og Robert i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
En annen ung og uredd duo er Julie Eline Sannerud (22) og Robert Sømod (23).

De to ble kjent da de begge jobbet sammen i en klesbutikk i Oslo. Selv om de to er beredt på å takle det meste, er det én ting som ikke vil være spesielt velkommen i konkurransen.

– Altså, vi er generelt dårlige på sport, medgir Robert.

– Men jeg føler ikke at vi er redde for noe. Spesielt ikke her vi sitter nå, trygt og godt. Men når vi er der tenker jeg at vi vil begynne å tenke på at man ikke vil spise rå slange mens den lever. Men sånn som vi sitter nå, er vi ikke redde for noenting... Unntatt fotballspørsmål, ler han.

Forventer kjas og mas

Lill og Stian i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Lill og Stian i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Ekteparet Lill Marie Hande (33) og Stian Hande (33) er vant til å omgås hverandre. Mannen i huset mistenker at det er mas fra kona som kan bli noe av det mindre positive med å være med på «The Amazing Race».

– I forhold til turen kan nok det verste være at det blir litt kjasing og masing, at hun blir veldig stresset og at jeg bruker mer tid. Det tror jeg kan bli det verste. Men det positive blir at man har en fin tur sammen, at man har det bra og opplever mye. Og at det blir fart i sakene! sier han til tv2.no.

Lill forteller at hun er glad for at hun nettopp har Stian med på laget.

– Han har litt sirup under skoene og det blir utfordringen. Men samtidig er han gjerne med på det jeg gjør og sier, og det synes jeg er veldig positivt. Jeg kunne ikke reist med noen som er like engasjert som meg, for da hadde det blitt mye konflikter, ler hun.

– Det verste blir å se trynet hans

Milorad Dunderovic i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Milorad Dunderovic i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
«The Amazing Race Norge» er det eneste prorgammet far og sønn Milorad (59) og Dario Dunderovic (22) klarer å bli enige om å se på. Mens Milorad tidligere har uttalt at sønnen er uansvarlig, useriøs og lat, mener Dario at pappa er overstyrende, urettferdig og masete. Like før avreise, gleder de to seg allikevel til å reise avgårde.

– Det beste blir å ta turen sammen. Vi har ikke gjort noe lignende, bortsett fra da jeg var mindre og ikke hadde noe valg. Det verste blir kanskje å se trynet hans i kanskje flere uker, ler Dario.

– Jeg tror ikke det blir det verste, jeg tror det kun blir positive ting, følger han raskt opp.

Pappa Milorad er på sin side ikke bekymret for at de to kommer til å se for mye av hverandre.

– Det blir jo ikke bare meg. Vi er rundt omkring i verden, så det blir mange andre ansikter også. Og du kan stå bak meg og ikke se på meg, spøker han til sønnen.

Se intervju med alle deltakerparene øverst i artikkelen.

– Søskenkjærlighet på det beste

Omar og Bilal i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Omar og Bilal i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Milorad og Dario er ikke de eneste slektningene som har meldt seg på denne sesongen av TV-programmet. Det har nemlig også de halvt finske og halvt palestinske brødrene Omar (29) og Bilal Ishqair (26).

At begge to er sta tror brødrene blir en utfordring. De tror allikevel det ikke er noe rart hvis det skulle ende med krangling foran TV-kameraene.

– Vi er søsken. Hvilke søsken er det som ikke krangler og hater hverandre til tider? Men i bunn og grunn er vi søsken og glade i hverandre, sier Omar.

– Jeg kaller det søskenkjærlighet på det beste, smiler Bilal.

Tror Solfrid får viljen sin

Solfrid og Sveinung i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Solfrid og Sveinung i The Amazing Race Norge (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Solfrid Kvalvik (37) og Sveinung Ellingsen (29) er klare for å sette forholdet på prøve i «The Amazing Race Norge». Førstnevnte tror samboerens positive egenskaper kommer godt med i løpet.

– Det beste er at han er utrolig snill og ser meg som den jeg er. Og så er han veldig flink til å gi komplimenter. Det verste er... Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Han er så snill, sier Solfrid med noe oppfordring fra sin bedre halvdel.

– Det beste med Solfrid er at hun har et enormt konkurranseinstinkt og at hun kommer til å drive oss framover. Det verste tror jeg blir når hun tror at hun har rett og jeg vet at hun tar feil. For da må vi sikkert gjøre som hun vil, sier Sveinung.

Skal si «popcorn» i stedet for «f*en»

For Vinh Phung (28) og Terje Stokke (29) blir det ikke noe nytt å reise sammen. De to har allerede backpacket sammen i store deler av verden og vært bestevenner siden videregående skole.

– I utgangspunktet har vi ingen planer om å krangle på TV. Det å krangle på TV synes jeg egentlig er veldig dårlig TV, så vi skal i alle fall krangle med et smil, sier Terje.

– Å banne på TV synes vi også er dårlig TV. Vi synes ikke at barn skal banne. Og vi må da prøve å gå fram som et godt eksempel og ikke banne på TV og da skal vi prøve å si litt hyggeligere ting. For vi kommer sikkert til å bli litt sinte innimellom., fortsetter han.

– Cornflakes! utrbryter Vinh.

– Det skal helst være grønnsaker og frukt og sånne ting, så er vi obs på å være litt sunne også.

Se video med alle deltakerparene i sesong to av «The Amazing Race Norge» øverst i artikkelen. Du kan se bilder av alle parene her: