walcottdawsonWeb (Foto: GLYN KIRK, © dan)
walcottdawsonWeb (Foto: GLYN KIRK, © dan)

Duket for ny klassiker: – Alle i Tottenham vil vise hvor sterke vi er

I fjor raknet Tottenham fullstendig etter 2-5 på Emirates. I år kan de parkere Arsenal i Mesterliga-kampen.

Se Tottenham-Arsenal kl. 17.00 på TV 2 PL HD 1 og tv2sumo.no!

Søndag braker det igjen løs i Nord-London. Tottenham og Arsenal skal nok en gang få klarhet i familieforholdene - hvem er store- og hvem er lillebror.

De siste årene har bydd på spektakulære matcher, og 2012s to 5-2-oppgjør sitter enda friskt i minnet.

I år som i fjor, er det Tottenham som har overtaket på ligatabellen med fire poeng ned til Gunners, men om historien er noe man skal ta hensyn til er det langt fra avgjort enda.

Les også: Nå er dette Nord-Londons beste ellever

I fjor hadde Tottenham syv poeng ned til erkerivalene da 26 kamper var spilt. Fire kamper senere lå Arsenal tre poeng foran.

I tillegg spilles det for en Mesterligaplass på White Hart Lane, og for å gjøre det hele ekstra spennende ligger det tredje Londonlaget Chelsea midt mellom de to rivalene på en fjerdeplass.

Tottenhams nye forsvarskjempe Jan Verthongen er klar på at Tottenham vil revansjere det sviende nederlaget i november.

– Vi tapte bortekampen tross den gode starten, men det var mye på grunn av det røde kortet. Jeg tror alle i Tottenham vil vise hvor sterke vi er, og at vi er i stand til å slå dem, sa Verthongen.

Tøft program
Kampprogrammet til Tottenham er noe det lukter svidd av.

I løpet av de neste to ukene står både Arsenal og Liverpool på agendaen i tillegg til to oppgjør mot de italienske gigantene Inter. André Villas-Boas er med andre ord helt avhengig av at stjerneformen til Gareth Bale fortsetter.

Artikkelen fortsetter under bildet!

baleWeb (Foto: John Walton)
baleWeb (Foto: John Walton)

Waliseren har vært involvert i så og si alt Tottenham har produsert av mål de siste ukene, og superlativene sitter særdeles løst hos både medspillere, motspillere og eksperter.

Les også: Ekspertene mektig imponert: – Bale er der oppe med Robin van Persie og Luis Suárez

Skulle Bale beholde formen kan det være nok til å sikre nytt Champions League-spill for de hvite.

Siste sjanse?
Arsenal og Arsène Wenger er i sedvanlig hardt vær. Etter at Blackburn ble for sterke i FA-cupen og Bayern feide dem av banen i Mesterligaen, står Wengers gutter med all sannsynlighet kun igjen med håpet om fornyet spill i Europas gjeveste selskap.

Artikkelen fortsetter under bildet!

wengerWeb (Foto: GLYN KIRK, © GK/JR)
wengerWeb (Foto: GLYN KIRK, © GK/JR)

I fjor var det i denne perioden Arsenal la grunnlaget for tredjeplassen. Syv strake seiere i februar og mars, inkludert 5-2 over Tottenham, var nok til å hale inn medalje tross en svak avslutning.

Les også: Arsene Wenger: – Jeg har ikke i ett eneste sekund tenkt på å trekke meg

Mange hevder at Wenger er helt avhengig av å sikre seg en fjerdeplass i år også om han skal kunne fortsette i jobben på Emirates også neste sesong. Det som kan virke som den åttende strake sesongen uten sølvtøy begynner å gnage på selv de mest tålmodige tilhengerne.

Blir det en ny klassiker søndag? Ta diskusjonen, og se video av den utrolige 4-4-kampen på Emirates i 2008 i videovinduet under:

679006