En har parkert rett , den andre feil. Sjekk riktig parkering i saken. Foto: Parkeringsenheten
En har parkert rett , den andre feil. Sjekk riktig parkering i saken. Foto: Parkeringsenheten

En av disse fikk parkeringsbot ...

Vet du hvilken av dem?

Parkeringsenheten i Bodø har mange travle dager, og i løpet av fjoråret ble det skrevet ut totalt 9.632 bøter.

7.210 av disse ble gitt til bilførere som hadde parkert ulovlig, og som for dette fikk 500 kroner i bot. Resten var tilleggsgebyrer på 300 kroner, etter å ha stått for lenge på parkometerplass, eller for ikke å ha betalt.

- Det var en klar økning i antall parkeringsbøter fra 2011, da vi skrev ut 8.533 bøter, sier leder for parkeringsenheten, Terje Strand til Avisa Nordland.

Flere plasser

Enkelte bilførere er han villig til å unnskylde, på grunn av litt kaotiske trafikkforhold i sentrum det siste året.

- Vi har også fått ansvar for flere parkeringsplasser, noe som nok er med på å øke antallet bøter, tror Strand.

Saksbehandler Jan Thorbjørnsen har hørt og lest mange bortforklaringer etter feilparkeringer og bøter, og den de aller fleste bruker er:

- Jeg skulle bare...forteller Thorbjørnsen, som mener at de som feilparkerer oftest også er de som klager mest.

Unge mest sinna

- Og i forhold til reaksjoner er nok unge menn de som blir mest sinna når de får en bot. Men de aller fleste forklaringer avdekker også at mange har manglende skiltkunnskap, ikke minst gjelder dette avstanden mellom bil og fotgjengerfelt. Den har i mange år vært fem meter, men veldig mange tror den er fire meter, og klager på boten, forteller Thorbjørnsen.

Det hender faktisk at parkeringsenheten i Bodø ettergir ilagte bøter, etter at bilførerne har klaget.

- Har de en god grunn så gjør vi jo det. Vi ettergir også ofte tilliggsgebyrer, dersom forklaringen er god nok. Det vi har sett den siste tiden, og som har ført tll merarbeid for oss, er at det nå er innført parkeringsrestriksjoner ved Nordlandshallen og Trekanten. Der er det nå bare lov å parkere i maksimum tre sammenhengende timer, og det betyr økt kontrollvirksomhet for oss inntil bilførerne blir skikkelig kjent med dette, avslutter Thorbjørnsen.

Løsning:

Og det var føreren i den røde bilen som parkerte riktig. Den står bak gangfeltet i høyre kjørefelt. Føreren i den grå står foran gangfeltet og fikk en bot på 500 kroner.

Les flere bil og motorsaker i Avisa Nordlands motormagasin her

SE VIDEO: Dette kaller vi drøy parkering