Mads Hansen (Foto: Scanpix)
Mads Hansen (Foto: Scanpix)

Mads Hansen flytter hjem – skal jobbe og spille for Storhamar

Etter sju sesonger i svenske Brynäs, har hockeylandslagets Mads Hansen bestemt seg for å vende tilbake til Get-ligaen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2 Sporten): 34-åringen med 92 landskamper for Norge hadde Hamar OL-Amfi som hjemmebane senest i 2005/2006 da han var med på vinne seriegull, og har ytterligere tre sesonger bak seg i Storhamar-trøya.

Hansen vant SM-gull med Brynäs i fjor, men flytter nå hjem etter sju år i Elitserien. Fra 1. august skal han bidra på og utenfor isen i Storhamar-organisasjonen.

– Jeg har nå hatt syv flotte år i Brynäs og har lært veldig mye. Jeg hadde flere fine sesonger i Storhamar og gleder meg til å komme tilbake, sier Hansen til TV 2 Sporten.

Administrerende direktør i Storhamar Dragons, Svein-Erik Edvartsen, har ført dialogen med Hansen og forteller at klubben allerede før jul begynte å se på muligheten for å signere veteranen.

Overtalt på Gardermoen
Etter det TV 2 Sporten kjenner til ble Hansen overbevist om at Storhamar var det rette i et møte med Edvartsen og styreleder Erik Kristiansen på Gardermoen i forkant av landslagets samling i Stavanger i begynnelsen av måneden.

– En del av avtalen med Mads er han blir en del av administrasjonen i tillegg til å være spiller. Han skal være med å representere oss i møter med våre samarbeidspartnere, bidra under ulike seminarer og arrangementer, og vi har tenkt å lufte en mulig sportslig rolle for Mads i yngres avdeling etter hvert. Jeg kjenner ikke mange som har tilsvarende kunnskap og kompetanse når det gjelder en slik rolle. Etter at Hansen velger å legge skøytene på hylla, som forhåpentligvis blir lenge til, har vi også som ambisjon at han kan bli aktuell som sportssjef for eliteklubben. Det er dog viktig å presisere at det siste ikke er en del av Hansens nåværende avtale, sier Edvartsen til TV 2 Sporten.

Han understreker at Storhamar ikke tømmer klubbkassa for å hente tilbake den meritterte landslagsspilleren på en treårskontrakt.

– Mads ble tidlig gjort kjent med vår økonomiske situasjon og han har vist en utrolig forståelse for dette. I tillegg til langtidskontrakten til Christian Larrivèe, er dette den beste signeringen som er gjort i min tid i Storhamar Dragons, sier Edvartsen.

– Jeg gleder meg til å bidra både på og utenfor isen. Jeg synes det er spennende å jobbe med lovende trenere og unge ishockeyspillere. Hvis ledelsen i yngres blir enige med Edvartsen og å leie deler av min arbeidskraft, er jeg mer enn klar for å ta en sportslig rolle i yngres i tillegg til å bistå i markedsarbeidet til elitedelen, forteller Hansen.

Øverst på ønskelisten
Selv om Norge-veteranen skal bidra på flere områder i klubben, er han er klar på hva som blir hovedfokus de neste tre årene.

– Mitt yrke er å være ishockeyspiller. Det er det ingen tvil om. Jeg sa meg i tillegg villig til å jobbe 50 prosent i klubbens administrasjon med marked og sport som fagfelt. Det blir opp til Edvartsen å snekre dette sammen på en god og fornuftig måte for alle parter, sier Hansen.

Hovedtrener Michael Smithurst er strålende fornøyd med at spilleren som øverst på ønskelisten nå er klar for tre sesonger i Storhamar-drakten.

– Mads tar idretten sin utrolig seriøst og har alltid vært veldig godt trent. Tidligere landslagstrener Leif Boork har uttalt at han er en av de aller best trente og seriøse spillerne han noen gang har trent. Dette faller godt inn i vår filosofi på hvordan vi vil at våre spillere skal fremstå, sier Smithurst, som tidligere har hatt Hansen som lagkamerat i Storhamar.