JAKTER CHAMPIONS LEAGUE: Chelsea, Arsenal og Tottenham (Foto: Scanpix/montasje)
JAKTER CHAMPIONS LEAGUE: Chelsea, Arsenal og Tottenham (Foto: Scanpix/montasje)

Ekspertene mektig imponert: – Bale er der oppe med Robin van Persie og Luis Suárez

Mandag kveld kan Tottenham innta plassen som Londons beste klubb. Rivalene kjemper en kamp om ære, inntekter og fremtiden.

West Ham-Tottenham (21.00) | TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no

Etter at Chelsea måtte se seg slått med 0-2 på Etihad Stadium søndag, kan Tottenham innta tronen som det beste laget i London. Chelsea ligger på tredjeplassen i Premier League med 49 poeng, mens Tottenham har 48 poeng med én kamp mindre spilte. Spurs møter West Ham på bortebane mandag kveld.

Arsenal har hatt en overtak på sine rivaler i Nord-London i en årrekke, men ligger for øyeblikket ett poeng bak Tottenham. De har også én kamp mer spilt enn Spurs.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre ser frem til Tottenhams kamp på Upton Park mandag kveld. Han tror Spurs må vinne kampen for å henge med i kampen om en plass i Champions League.

– Tottenham er helt klart favoritter. De har en fantastisk rekke uten tap. Selv om disse derbyene alltid er vanskelige, så holder jeg en knapp på Tottenham, sier Myhre.

Nøkkelspiller
Gareth Bale har vært avgjørende for Tottenham denne sesongen. Waliseren står med 13 mål på 22 kamper for Spurs i Premier League denne sesongen. Myhre tror det er avgjørende at Tottenham klarer å ta en plass i Champions League for å beholde sin juvel.

Bale har vært verdensklasse. Helt der oppe med Robin van Persie og Luis Suárez

– Han har vært verdensklasse. Helt der oppe med Robin van Persie og Luis Suárez. Tottenham må nok klare å kapre enn plass i Champions League for at de skal klare å beholde ham, mener Myrhe.

– Samtidig er Tottenham den klubben som best kan leve med å stå utenfor Champions League neste sesong. Da tenker jeg først og fremst på historikken. For Chelsea og Arsenal vil det være verre å ikke få en plass blant topp fire denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gareth Bale og lagkameratene i Tottenham jakter tre poeng hjemme mot Arsenal søndag. Kampen ser du på TV 2 PL 1 og tv2sumo.no!  (Foto: ANDREW WINNING, © AW/ar)
Gareth Bale og lagkameratene i Tottenham jakter tre poeng hjemme mot Arsenal søndag. Kampen ser du på TV 2 PL 1 og tv2sumo.no! (Foto: ANDREW WINNING, © AW/ar)

Kan avgjøres nå
Tottenham holder mye av fremtiden i egen hender de kommende ukene. Etter West Ham-kampen venter Arsenal til derby på White Hart Lane. Øyvind Alsaker tror mye blir avgjort i disse to kampene.

– Tottenham har mulighet til å skaffe seg et forsprang på syv poeng til Arsenal hvis de vinner de to kampene. Det kan kanskje avgjøre hele kampen om Champions League, selv om jeg ikke tror det kommer til å bli slik, forteller Alsaker.

Han tror ikke det betyr så mye hvem som havner øverst på tabellen blant de tre London-lagene. Det eneste som betyr noe er plassen i Champions League.

– Det betyr kanskje litt for Tottenham- og Arsenal-fansen. Der har man aspektet med St. Totteringham's Day hvor Arsenal-fansen feirer den dagen rivalene ikke kan ta dem igjen i serien. Ellers tror jeg ikke det er så viktig, sier Alsaker.

– Har mistet sjelen
Etter Chelseas tap mot Manchester City i går ble det en opphetet diskusjon i TV 2s Premier League-studio angående Chelseas fremtid. Phil Thompson ser mørkt på veien videre for laget som har tre Premier League-titler siden 2004.

Les også: Mancini takket paven og holder titteldøren på gløtt: – Det er ikke over før siste minutt av siste kamp

– Chelsea har mistet litt av sjelen og hjertet sitt. Det er ikke noe fryktinngytende over dette laget lenger. Man mangler vinnermentaliteten som spillere som Frank Lampard, Ashley Cole og John Terry hadde tidligere. Det ser ut som om de spillerne er ferdige, sier Thompson.

– En vond følelse
Alexander Schau er sikker på at fremtiden på Stamford Bridge ser lys ut, men at nå «henger det en grå tåke» over Chelsea-laget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

mata
mata

– Jeg tror mange Chelsea-supportere har en vond følelse akkurat nå. Det er mange ubesvarte spørsmål, blant annet manager-spørsmålet, sier Schau.

– Fremtiden til Chelsea ser så uendelig lys ut med de spillerne de har i klubben, men akkurat nå er det en tåke som må lette.

Petter Myhre er enig med Schau at fremtiden ser lys ut for Chelsea, men advarer mot å havne utenfor det gode selskap i flere år på rad.

– Hvis det går flere sesonger uten spill i Champions League for Chelsea, så skal de slite med å resignere stjernene de allerede har, sier Myhre.

Se diskusjonen i videovinduet øverst.

Slik ser tabellen ut før kveldens kamp mellom West Ham og Tottenham.