Disse luksus SUV ene får du for 300 000 kroner.
Disse luksus SUV ene får du for 300 000 kroner.

Jo - du kan få luksus-SUV til under 300.000 kroner

Vi gikk på jakt - se hva vi fant.

Her i Norge har vi ikke bare vinter halve året, høye fjell og dype daler samt milevis med dårlig vedlikeholdte veier. Mange har også en sterk trang til å ha noe fint, litt annerledes og eksklusivt i garasjen - selv om man ikke har nødvendigvis har rumpa full av penger.

Bruktbil blir løsningen.

Vi puttet 300.000 kroner i lomma og ga oss bruktbilmarkedet i vold. Finne luksus-SUV til 300.000 kroner lyder oppdraget. Her er noen av de vi kom over på vår vei...


2004 VW Touareg R5. Kr. 269.000.

VW-Touareg (Foto: Faksimile fra finn.no)
VW-Touareg (Foto: Faksimile fra finn.no)

For å se hele annonsen, klikk her:

VW Touareg er søstermodellen til den mer eksklusive Porsche Cayenne. Sistnevnte kommer stadig høyt opp i flere kvalitetsundersøkelser. I og med at de deler mye av teknikken er også VW Touareg en god bil og var definitivt en modell som var med på å snu den litt negative trenden VW var inne i ved årtusen-skiftet.

Touareg er stor, men på VW-vis med et dempet og lite utagerende design. Den ser nesten litt ut som en oppblåst Passat stasjonsvogn, men kjøreegenskapene er gode, motorene kraftige og materialvalget i interiøret godt. Ofte har de som kjøpte disse bilene nye heller ikke vært knuslete når de valgte fra den rikholdige tilbehørslista.

Skal du kjøpe Touarag, bør du sjekke oljelekkasje fra oljekjøleren, lekkasje fra vannpumpen og ikke minst forsikre deg om at eventuell luftfjæring fungerer som den skal. Hvis ikke kan det bli dyrt...

Les vår test av ny VW Touareg her:


2007 Volvo XC90. Kr 296.327.

Volvo-XC90 (Foto: Faksimile fra autodb.no)
Volvo-XC90 (Foto: Faksimile fra autodb.no)

For å se hele annonsen, klikk her:

Volvo tok markedet med storm da de lanserte sin XC90. Dette var en bil som var hensiktsmessig for de litt velbemidlede familiene. Passe eksklusiv uten å være vulgær, god plass, sikker og med god framkommelighet.

Dette gjorde også at bruktbilprisene holdt seg veldig godt i lang, lang tid.

Dessverre viste det seg etter hvert at kvaliteten ikke holdt helt godt gammeldags Volvo-mål. Dette er bilen som flere ganger har kommet dårligst ut i svenske bilprovningens statistikk.

Heldigvis ble de smått om senn bedre. Etter 2007 - som denne bilen er fra - fikk den både en liten facelift og en del andre oppdateringer .

Det er nettopp en slik bil vi fant til under 300.000,-. Ulempen blir da en kilometerstand som mildt sagt er ganske frisk...

Bremser, forstilling, skjev dekkslitasje og at alle elektriske funksjoner virker som de skal, er absolutt ting man bør sjekke ut. Turbo og automatkasse er også svakheter, svakheter som kan koste deg dyrt.

Volvo XC90: Endelig skal Norges-favoritten fornyes


2004 Jeep Grand Cherokee 2,7 CRD. Kr. 295.000.

Jeep-Cherokee (Foto: Faksimile fra finn.no)
Jeep-Cherokee (Foto: Faksimile fra finn.no)

For å se hele annonsen, klikk her:

Jeep Grand Cherokee er en skikkelig SUV-klassiker. Den kom allerede i 1993 og er på mange måter en real, enkel, robust og kanskje en smule gammelmodig bil. Samtidig velutstyrt, på typisk amerikansk vis.

Noe som igjen betyr mange duppeditter og gadgets, men en materialkvalitet som ikke er helt på topp. Dette var jo i utgangspunktet en alminnelig og vanlig bil på hjemmemarkedet, mens norske avgifter definitivt gjorde den eksklusiv og nesten litt eksotisk her hjemme.

Om jeg ikke tar helt feil, stammer 2,7-literen i denne bilen fra Mercedes og er dermed noen lysår bedre enn 3,1-literen som kom fra italienske VM-motori.

Dette er siste årsmodell av WJ-serien i en velutstyrt Overland-utgave. Kombinasjonen mørk lakk og lys interiør er heller ikke feil på en SUV klassiker.

Les også: Jakten på den beste brukt-SUVen