weng (Foto: Scanpix)
weng (Foto: Scanpix)

Bjørgen tror på norsk drømmereprise

– Det kan absolutt bli en gjentakelse av lørdagen, sier Marit Bjørgen foran tirsdagens 10 kilometer.

Val di Fiemme/Oslo (TV 2 Sporten): Egil Kristiansens jenter inntok de første øverste plassene lørdag der Marit Bjørgen ble mestvinnende gullmedaljevinner i VM-sammenheng for Norge, Therese Johaug tok sølv, Heidi Weng bronse og Kristin Størmer Steira gikk inn til fjerdeplass.

– Det kan absolutt bli en gjentakelse av lørdagen. Vi har et sterkt lag, sier Bjørgen til TV 2 Sporten foran tirsdagens 10 kilometer der det nå er klart at polske Justyna Kowalczyk står over.

– Hvis ikke Justyna tar gull på tremilen nå, er det en mislykket sesong for henne, sier TV 2-ekspert Fredrik Aukland.

Både Marit Bjørgen og Therese Johaug kan ta gull tirsdag, men bak de to beste norske utøverne finnes flere utfordrere til medalje med norsk pass. Også Weng, Størmer Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper å blande seg inn i teten tirsdag.

– Det kan fort bli femdobbelt norsk. Det handler litt om ski og alr rundt, men at vi tar tre medaljer skal ingen bli overrasket over, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Tror på Bjørgen
Trener Egil Kristiansen mener Marit Bjørgen er favoritt på tirsdagens distanse, men håper jenta som har fått stempelet som den evige firer, Kristin Størmer Steira, nå kan få oppleve å ta steget opp på pallen.

– Det er kanskje på på denne distansen hun har størst sjanse. Ut fra erfaring og det som har skjedd tidligere er vel Marit favoritt, men vi har flere som kan kjempe om medalje. Alle fem som starter kan gjøre det, men da må mye klaffe, sier Kristiansen til TV 2 Sporten.

Se video fra pressetreff med langrennsjentene i videovinduet øverst!

pallen
pallen

Treneren mener jentene er flinke til å nullstille uten at langrennsledelsen trenger å jobbe særlig mye med det mentale. Marit Bjørgen sa før VM at hun hadde mål om å ta ett gull, og har allerede klart målsettingen.

– Men jeg er absolutt ikke mett. Jeg har lyktes bra på denne distansen tidligere og gleder meg virkelig til å gå, sier skidronningen.

På spørsmål om hvordan den norske leiren reagerer på snakket på om at de nærmest ødelegger langrennssporten med sin dominans, svarer Bjørgen:

– Ja, vi ødela jo spurten lørdag og og ble dømt nord og ned i går. Vi er et sterkt lag og gjør den jobben som kreves. Vi kan ikke trene noe mindre.

– Det er jo media som stiller de spørsmålene, konkurrentene våre har vært veldig klare på at de har en jobb å gjøre. Andre må ta grep og gjøre en bedre jobb, sier Steira.

Steira takker for støtten
31-åringen forteller til TV 2 Sporten at hun har lagt bort skuffelsen etter nok en fjerdeplass og takker for hyggelige meldinger fra alle som mener hun nå fortjener en medalje.

– Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger fra folk hjemme, men også konkurrenter. Det er veldig hyggelig at de unner meg en medalje. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Steira.

– At Kristin går for medalje er det ingen tvil om. Jeg tror ikke det blir gull eller sølv, men hun kan kjempe om bronsen. Jeg tror det vil glede veldig mange, mener Odd-Bjørn Hjelmeset.

TV 2s langrennsekspert mener Therese Johaug kanskje er den største favoritten tirsdag selv om Marit Bjørgen virker å være i meget bra form.

– Marit kommer til å sette standarden og gir meg gode tider å gå mot. Jeg må bruke det som en fordel. Vi trener sammen og pusher hverandre til å heve to prosent ekstra på hver eneste økt. Det fører til at vi klarer å lykkes slik vi har gjort hittil. Jeg er kjempesulten på å gjøre det bra i morgen og drømmer om gull, men Marit har vært dronningen på denne distansen før i år og har vært ganske overlegen, sier Johaug til TV 2 Sporten.

3995469