VIL ÅPNE LOMMEBOKA: Siv Jensen mener staten må bruke mer penger for å få ned helsekøene.  (Foto: TV 2)
VIL ÅPNE LOMMEBOKA: Siv Jensen mener staten må bruke mer penger for å få ned helsekøene. (Foto: TV 2)

Siv Jensen: – Privatisering løser ikke helsekøene

Frp-lederen vil i stedet bruke statlige midler for å øke kapasiteten på sykehusene.

– Det holder ikke med Høyres privatiseringspolitikk. Det må penger til for å få bukt med helsekøene, og det er et av spørsmålene som skiller Fremskrittspartiet fra de andre partiene.

Det sier Frp-leder Siv Jensen som er ukens gjest i «Kristiansen&Strand».

Hun mener det er store forskjeller på Høyre og Fremskrittspartiet i en rekke politiske spørsmål. Det skal ikke hindre dem i å gå i regjerings sammen, men fram mot valget vil hun tydeliggjøre disse forskjellene.

For dermed har velgerne et tydelig valg når de skal gå til stemmeurnene i september.

– Det er forskjeller på oss og Høyre når det gjelder for eksempel helsepolitikk. Det handler om at hvis du skal få ned køene for nesten 300 000 som står og venter på en operasjon, så hjelper det ikke å bare si at du skal slippe private til. Enten det er private eller det offentlige som skal behandle en pasient så koster det penger. Uten penger så får du ikke køene ned. Her er uenigheten mellom oss og Høyre. Høyre tror at man kan effektivisere seg ut av helsekøen, mens vi er villige til å betale det det koster, sier Siv Jensen.

Fram mot valget vil hun høyt og tydelig si at hun vil ha et regjeringsskifte, hun vil prise det borgerlige samarbeide, men også være sterk og tydelig på at det er og skal være forskjeller i syn på politikk. Så er det opptil velgerne å avgjøre styrkeforholdet partiene i mellom og på den måten si i fra hvor det politiske tyngdepunktet for en borgerlig regjering skal ligge.

– I eldreomsorgen er det for eksempel en kjempeforskjell mellom oss og de andre partiene. De andre partiene vil holde fast ved den modellen vi har i dag som gir de store forskjellene og den uverdige behandlingen de eldre opplever. Vi ønsker tre ting: Det ene er en lovfestet rett til omsorg når behovet inntreffer. Det andre er å flytte finansieringen fra kommunene til staten, slik at du automatisk får finansiert ditt opphold på institusjon når behovet inntreffer. Og det tredje er selvfølge å få opp bemanningen ved sykehjemmene. Her står vi alene og det er derfor viktig å få fram i en valgkamp. For det er dette velgerne skal ta stilling til, sier Frp-lederen.

SE KRISTIANSEN&STRAND PÅ TV2NYHETSKANALEN FREDAG KL. 18 OG LØRDAG OG SØNDAG KL. 12.30 OG KL. 16.30 OG PÅ TV2 SUMO.