Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den VM-aktuelle skikongen Petter Northug har gjennom media og offentligheten blitt kjent som en rampete sitatmaskin, en som erter på seg svenskene i skisporet og en som skaper blest med utallige stunts.

– Hjemme er han ekte

Ifølge pappa John Northug er imidlertid ikke dette den ekte Petter.

– Vi kjenner den ekte Petter. Men av og til så ser vi en som tar skallet på og beskytter seg selv. Vi ser det, og vi vet det når han gjør det, men vi synes det er hyggeligere å møte ham live i stuen hjemme, forteller John til «God kveld Norge».

Les også: Petter Northugs liv blir TV 2-serie

Feil inntrykk

Gjennom karrieren har Petter skapt overskrifter med utspill som «Semifinalen var som å gå et barneskirenn» og «King Carl Gustav, can you hear me?». Denne vinteren har vi fått sett flere sider av skiesset i TV 2-serien «Sirkus Northug», og manager Lars Gilleberg forteller at de med denne ønsket å vise mer av den ekte Petter Northug.

– Veldig mange hadde et feil inntrykk av Petter, forteller han.

– På hvilken måte?

– Når du ser Petter Northug rett etter målgang, full av adrenalin, og sportsjournalister dytter mikrofonen opp i ansiktet på ham når han har 160–170 i puls, da blir det annerledes ... Det er lett for folk å tenke at han er sånn, men han løper jo ikke rundt og sier «Kong Carl Gustaf, can you hear me», sier Gilleberg.

Pappa John Northug mener Petters fremtreden ofte skyldes et behov for å beskytte seg selv.

– Han gjør det når han er oppe i boblen og når adrenalinet bobler i blodet, da kan han gjøre mye rart. Men han må forstå at det er nødvendig for å beskytte seg selv for å kunne prestere i skisporet, sier John.

Les også: Derfor blir han alltid tilgitt

– Belastende

Han innrømmer at det i starten var ganske tøft å være forelder til Norges fremste skistjerne. Nå har de på sett og vis vent seg til at sønnen stadig skaper overskrifter, men fremdeles hender det at de preges når det stormer rundt Petter.

– Det er belastende å ha en som det snakkes og skrives om til enhver tid. Om vi slår på TV eller hører på radio så handler det om ham, forteller han.

Les også: Petter Northug kåret til «årets snakkis»