solli (Foto: VIF Media)
solli (Foto: VIF Media)

Solli skrev ettårskontrakt med Vålerenga

– Dette er en fin dag for meg, sier den tidligere New York Red Bulls-spilleren.

Oslo (TV 2 Sporten): Solli har trent med Vålerenga en periode og har nå signert en ettårskontrakt med Oslo-klubben.

Det opplyser spilleren selv til TV 2 Sporten fredag formiddag.

– Da jeg ringte Rekdal og spurte om å få trene med Vålerenga hadde jeg en ambisjon om å vise seg fram, og er veldig glad for at ting har blitt som det har blitt nå. Dette er en fin dag for meg, sier Solli til VIFs hjemmeside.

I november ble det kjent at 31-åringen, som utenfor fotballbanen trives godt i DJ-boksen, ikke fikk fornyet kontrakten med New York Red Bulls i MLS-ligaen. Solli pådro seg en strekk i leggen under VIFs treningsleir på La Manga, men trener Kjetil Rekdal var umiddelbart klar på at dette ikke hadde noe å si i forhold til en eventuelt signering.

– Det er ikke dårlig å få være med i jubileumssesongen. Det er ekstra motiverende og absolutt en av grunnen til at jeg henvendte meg til Vålerenga. Jeg håper vi kan være med å kjempe om det morsomste i Norge, sier Solli til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

rek
rek

– Vi får en spiller med masse rutine og en veldig trivelig kar som er dønn seriøs. Han har lyst å bidra til at Vålerenga skal gjøre en god sesong, sier Kjetil Rekdal til vif-fotball.no, og legger til at 31-åringen i utgangspunktet er hentet som høyreback.

Solli drømmer om å bli tidenes første spiller som blir seriemester for tre norske klubber. Tidligere har telemarkingen vunnet med både Rosenborg og Brann og står med hele 236 kamper i Tippeligaen og 40 landskamper for Norge.

– Det hadde vært stas å jakte mesterskapet med en tredje klubb. Det i seg selv gir veldig mye motivasjon for meg, sa Solli til TV 2 Sporten i slutten av januar.

Han takket nei til Seattle Sounders, Odd og Start og har vært klar på at han ønsket seg til Oslo og Vålerenga når han skulle tilbake til Norge.