GLEDER SEG: Michael Laudrup gleder seg til ligacupfinale mot Bradford. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
GLEDER SEG: Michael Laudrup gleder seg til ligacupfinale mot Bradford. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Michael Laudrup: – Seier søndag vil være min største prestasjon noensinne

Det sier Swansea-treneren med blant annet én Serie A-, fem La Liga- og én Mesterliga-tittel på merittlista.

Swansea (TV 2 Sporten): Søndag møter Swansea lille Bradford i finalen i Capitol One Cup. Waliserne er storfavoritter mot laget fra League Two. En rolle de selv har hatt - og trivdes i - gjentatte ganger i sin reise gjennom divisjonssystemet.

For det er kun ti år siden laget spilte for å unngå nedrykk fra den samme divisjonen på fjerde nivå i England.

Se ligacupfinalen på TV 2 Sport Xtra og TV 2 Sumo søndag fra kl. 16.30!

– Min største prestasjon
Michael Laudrup har vunnet flere trofeer enn hele Swansea-troppen til sammen, og har over 20 titler på merittlista som spiller og manager. Deriblant i klubber som Juventus, Barcelona og Real Madrid.

Likevel hevder han at det vil være hans største trofé å lede laget til seier på Wembley.

– Ligacupen sammenlignet med Champions League er kanskje ikke den største kampen, men det vil være større fordi jeg gjør det som manager, og ikke spiller, sier Laudrup på pressekonferansen før finalen.

– Som spiller er du kun en del av et lag, og må tenke på dine oppgaver, men som manager må du bygge laget og ta dem dit og vinne.

– Jeg har opplevd både det å vinne som spiller og som manager, gjennom to cuptriumfer med Brøndby, så jeg vet at det er større, mener dansken.

Les også: Swansea til sin første cupfinale

– En historisk dag
Likevel er det ikke den aller største enkeltkampen i Laudrups hendelsesrike karrière.

– Jeg har Champions League-finale, og det var større, men jeg vet også hvor mye dette betyr for alle involvert i denne klubben. Det er en historisk dag, konkluderer han.

Swansea ble grunnlagt i 1912, men har aldri tidligere vunnet en tittel. Det forsøker Laudrup å fokusere minst mulig på.

– Forberedelsene går fint, vi prøver å gjøre ting på akkurat samme måte som til en vanlig kamp. Jeg skal ikke lyge, inngangen til kampen hadde nok vært annerledes - rent taktisk - om vi møtte Chelsea, Manchester United eller en av de store klubbene.

Supporterne har allerede vunnet
Skal en tro lokalavisa og de supporterne TV 2 Sporten har snakket med rundt stadion og i byen, er pokalen allerede i havn.

– Hva gjør du for å dempe dette forventningspresset? spør vi.

– Jeg er trygg på at spillerne ikke deler den samme holdningen som supporterne, heldigvis.

– Jeg sier til dem: Nyt denne kampen. Ikke den forstand at de skal stå og se på, men nyt den fordi du aldri vet hvor mange slike kamper du får i løpet av karrieren. For noen kommer den kanskje aldri igjen, forklarer den tidligere balleleganten.

Les også: Bradford kan tjene 13 millioner kroner på finaleplassen
Les også: Her sørger Hanson for tidenes cupbragd

Fortsatt elegant
Eller, å skrive tidligere er muligens en fornærmelse mot den briljante dansken. På treningen media fikk overvære like i forkant av pressekonferansen, viste Laudrup små glimt av gammel storhet.

Nå er dypt konsentrert om det som skal skje om få dager.

– Vi spilte den siste semifinalen for én måned siden, og jeg sa da at vi skulle legge vekk finalen inntil videre. Nå er vi her, vi hadde en dårlig kamp mot Liverpool fordi den var for tett på finalen, kanskje, men vi prøver å nyte øyeblikket.

– Vi aksepterer at vi er favoritten, enkelt og greit fordi vi er et Premier League-lag som møter et League Two-lag. Men vi er heldige fordi vi har sett Bradford mot Wigan, Arsenal og spesielt Aston Villa. Og jeg sier spesielt Villa fordi det var over to kamper. 180 minutter. Det er imponerende, men vi vet hva som skal til for å vise at vi er det beste laget - for vi kan ta frem DVD-ene, smiler han.

– Unngå dødballer imot
Laudrup vet godt hvilke styrker Bradford besitter, og hva som blir nøkkelen til suksess.

– Vi har ingen problemer med å skulle være det førende laget, vi er glade i å ha ballen og slik blir det trolig på søndag. Vår utfordring blir å holde tempoet oppe, og samtidig unngå for mange dødballer imot. Der har vi sett Bradford være veldig dyktige mot Arsenal, og især Aston Villa.

Midtstopper skadet
Mot QPR for knappe to uker siden ble Swanseas solide midtstopper Chico Flores skadet i et leddbånd i ankelen. Spanjolen var på klubbens treningsanlegg, som er under bygging like ved Liberty Stadium, men han gikk i joggesko og deltok ikke med resten av troppen.

– Chico forsøkte seg på dagens trening, men det gikk ikke så bra. Estimatet for en slik skade er seks uker minst, på lørdag har det kun gått to. Så det var usannsynlig at han ville rekke det, kommenterer Laudrup

Dermed blir det trolig Kyle Bartley (21) som tar spanjolens plass i midtforsvaret, hvis ikke Laudrup velger rutinen til kaptein og veteran Garry Monk (33).

– Tror ikke på straffetrening
Bradford har vunnet ni strake straffesparkkonkurranser i ulike cuper de siste tre sesongene. Laudrup ønsker selvsagt å avgjøre finalen til sin fordel i ordinær tid, men dersom det ender i straffesparkkonkurranse vil ikke Swansea-spillerne ha trent spesifikt på skudd fra ellevemeteren.

– Nei, vi har ikke gjort det. Jeg har ingen stor tro på det, fordi det er en så enorm forskjell på trening og kamp på straffer. Den beste på feltet kan bomme i finalen.

– Straffesparkkonkurranse dreier seg om mental styrke, og det er begrenset hvor mye du kan øve på det. Men vi får se, kanskje vi gjør det i morgen eller på lørdag, funderer Laudrup.